Petak, 07 Listopad 2022 19:32

Predstavljena knjiga aforizama, epigrama i bećaraca "Žito u kukolju" Danice Majnarić

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - U organizaciji Matice Hrvatske Ogranak Požega u Gradskoj knjižnici predstavljena je knjiga aforizama, epigrama i bećaraca autorice Danice Majnarić pod intrigantnim nazivom "Žito u kukolju". Ovo je druga objavljena knjiga takve tematike kojom se bavi Danica Majnarić a već na početku knjige kaže "Tko tebe kamenom, ti njega aforizmom", a ima i epigram "Obećanje, ludom radovanje".

Autorica je rođena 1949. godine u Požeškoj Koprivnici, selu na području grada Pleternice. Piše pjesme, aforizme, epigrame i bećarce. Objavila je knjigu aforizama i epigrama "Muka naša svagdašnja 2018. godine. Živi i stvara u Zagrebu, a njeni aforizmi i epigrami zastupljeni su književnim zbornicima i antologijama.

Moderatorica predstavljanja bila je Nataša Puljašić, prof., brojne posjetitelje pozdravila je predsjednica požeškog Ogranka Matice Hrvatske Anita Katić, prof., koja je odmah posjetitelje upozorila da nije greška i nije kukolj u žitu nego baš "žito u kukolju". Iz te nove i drugačije perspektive autorica gleda svijet. Upravo te kratke književne forme imaju književnu funkciju ali i angažiranu društvenu funkciju., naglasila je predsjednica Katić.

 Autoricu i knjigu su predstavili Marijana Čorluka, prof. i Ivica Ciganović. Aforizme, epigrame i bećarce iz knjige je čitao Miroslav Peroutka vjeroučitelj u OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo.