Četvrtak, 24 Siječanj 2013 08:49

Ilijana Lončar priprema 7. zimsku plesnu produkciju

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA – Pred nama je ovog vikenda 26. i 27. siječnja 7. Zimska produkcija plesne radionice Ilijane Lončar u kojoj će sudjelovati 150 plesača predškolske, školske i srednjoškolske od 3 do 18 godina. Požeška publika će u dvorani gradskog kazališta moći vidjeti 27 koreografija na temu „Plešimo hrvatsko“. – U četiri izvedbe otplesat ćemo 27 novih koreografija koje smo stvarali u proteklih pet mjeseci a na glazbu poznatih hrvatskih autora. Na to me je ponukala akcija Kupujmo hrvatsko koja se provodi kroz cijelu Hrvatsku. Mislila sam zašto i mi ne bismo plesali hrvatsko. Bit će glazbe za djecu koje izvode poznati hrvatski dječji zborovi, zatim tradicionalne, jazz i klasične glazbe od kojih jednu izvodi Maksim Mrvica, te popularne skladbe koje potpisuju Elemental, Dino Dvornik, Nina Badrić, Marko Tolja, Gibonni,TBF, zatim skladbi Arsena Dedića, na arije iz opere Ivana pl. Zajca i ostalih recentnih domaćih glazbenika – pojasnila je svoju zamisao Ilijana Lončar, kojoj je u osmišljavanju koreografija pomogla mlada plesna pedagoginja Marta Krešić.

U realizaciji glazbene podloge za plesne koreografije pomogao joj je vrsni glazbenik Zvjezdan Marjanović Zveki, a za kostimografiju je bila zadužena Marina Milaković, koja već niz godina izrađuje svu kostimografiju za plesnu radionicu. S ovim koreografijama Plesma radionica Ilijana Lončar već slijedeći mjesec gostuje u Slav. Brodu u više navrata, u Zagrebu na plesnim danima i Šibeniku na dječjem festivalu.

Ilijana Lončar je medijima predstavila i nove prostorije koje koristi Plesna radionica i novo uređenu veliku dvoranu za plesnu obuku koju koriste u prostorijama CDS Požeške doline u Dubrovačkoj ulici.