Utorak, 17 Rujan 2019 09:23

„Otvorite vrata Kristu“ u subotu u Sportskoj dvorani

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

NAJAVLJEN KONCERT DUHOVNE GLAZBE U POŽEGI U PRIGODI 22. OBLJETNICE USPOSTAVE POŽEŠKE BISKUPIJE -  

POŽEGA – Za subotu, 21. rujna 2019. u Požegi je najavljeno nekoliko događanja koja će se održati pod nazivom „Biskupijski dan“ u prigodi22. obljetnice uspostave Požeške biskupije i ređenja njezina biskupamsgr Antuna Škvorčevića. Najavljeno je to na tiskovnoj konferenciji koju su u Biskupiji najavili  Marijan Pavelić, biskupijski povjerenik za medije, a u nazočnosti predstavnika mjesnih medija govorili su Robert Kupčak, voditelj Pastoralnog centra Požeške biskupije, Krunoslav Siroglavić, povjerenik za pastoral mladih i prof. Marija Milinković, voditeljica Biskupijskog zbora mladih.

„Biskupijski dan“ započet ćeokupljanjem na početku pastoralne godine u sjedištu Biskupije svih kojima je povjerena određena služba u požeškoj mjesnoj Crkvi. Svi sudionici „Biskupijskog dana“ će se u 12 sati okupiti u požeškoj Katedrali gdje će započeti zahvalno euharistijsko slavlje, tijekom kojega će bogoslov Matej Siluković iz Župe sv. Mihaela Arkanđela u Stražemanu biti zaređen za đakona.

Navečer od 20 sati u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Požeške biskupije, ove godine po prvi puta u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc u Požegi održat će se glazbeno-duhovni program za mlade pod geslom „Otvorite vrata Kristu 2019.“ Ove godine program se održava po treći puta, a jedan je od plodova Trećeg Biskupijskog euharistijskog kongresa održanog u Požegi 2017. godine.

Svoje posebno mjesto u spomenutom glazbeno-duhovnom programu odnosno koncertu duhovne glazbe imaju mladi okupljeni u Biskupijski zbor mladih koji će pjevati zajedno s izvođačima. U programu će nastupiti brojni poznati izvođači hrvatske glazbene scene, od kojih izdvajamo fra Marina Karačića, Hannu Pölhe, Mariju Husar, Rafaela Dropulića Rafu, Vanessu Mioč i sestre Halužan, Stjepana Lacha te domaćeg izvođača Marka Marića. Cijeli koncert na instrumentima prate glazbenici duhovnog benda „Srce Isusovo“ Molitvena zajednica iz Zagreba: Mario Klarić (bubnjevi), Andrej Grozdanov (el. gitara), Marijo Bilić (bas gitara) i Stjepan Habunek (klavijatura). Spomenuti glazbeno-duhovni program, među ostalim, želi biti iskaz zahvalnosti Bogu na daru utemeljenja Požeške biskupije te promicati među mladima kult svetoga pape Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije.

Nakon glazbenog programa, kao vrhunac večeri uslijedit će euharistijsko klanjanje u požeškoj Katedrali. Pripremu programa koordinira Pastoralni centar Požeške biskupije, a u organizaciju su uključeni mladi svećenici, vjeroučitelji, animatori i brojni drugi volonteri i dobročinitelji. Organizatori su pripremili i niz suvenira, majica i drugih predmeta s nazivom koncerta koji će se moći kupiti uz priredbu za uspomenu i na taj način pripomoći u troškovima organizacije. Organizatori su se zahvalili gradu Požegi na besplatnoj dvorani i velikoj pozornici, Požeško-slavonskoj županiji na pomoći, općinama i gradovima, te sponzorima, tvrtkama i obrtima za pomoć prilikom organizacije. Zahvalili su i medijima na pomoći popularizacije koncerta i najavi ovog velikog događanja u Požeškoj biskupiji.