Ponedjeljak, 08 Veljača 2016 13:52

Otvoren ured za savjetovanje poduzetnika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UPRAVNI ODJEL ZA EUROPSKE INTEGRACIJE GRADA POŽEGA REALIZIRA JOŠ JEDAN PROJEKT -

POŽEGA - U sklopu projekta Menadžeri poslovnog razvoja, u siječnju je opremljen Ured za savjetovanje poduzetnika u ulici Dragutina Lermana 10, koji okuplja mlade menadžere poslovnog razvoja koji su u IMG 1878prethodnim aktivnostima projekta uspješno završili edukaciju i praksu za poslovni razvoj.

Svrha Ureda je potpora poduzetništvu kroz informiranje postojećih i potencijalnih poduzetnika i zainteresiranih građana, te promocija samozapošljavanja. Projekt i ured sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u okviru „Lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja, faze II“, a provodi ga Grad Požega u partnerstvu s Gradom Velikom Goricom te Razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije. Radi se o projektu koji za cilj ima obučavanje mladih i visokoobrazovanih osoba za samozapošljavanje i poduzetništvo.

- Danas obilježavamo otvorenje ureda u kojem smo okupili tri mlade djevojke koje su prošle program edukacije i prakse u sklopu projekta, a na temelju naučenog savjetovati će naše poduzetnike kako da razviju svoje razvojne programe, poslovne planove, a i svi oni koji bi željeli postati poduzetnici ovdje besplatno mogu naći informacije o početnim stvarima koji ih čekaju u takvom pothvatu. Ovim putem IMG 1879pozivamo sve poduzetnike da dođu u ured i informiraju se o svemu i to besplatno – istakla je Ines Čevapović, voditeljica projekta.

- Zadovoljstvo mi je da je još jedan projekt preko našeg Ureda za europske integracije u provedbi i u ovom slučaju potpora poduzetništvu. Odjel od kada je osnovan proveo je niz projekata i ovaj ured koji se otvorio u središtu grada je ujedno i dobar način da grad Požega sa svojim resursima pomogne poduzetništvu, onima koji se aktivno odnose prema nezaposlenosti i svojim poslovnim idejama – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović te dodao da su sredstvima projekta zaposlene i tri mlade osobe. Do sada je kroz Odjel za Europske integracije i njihove projekte zaposleno na desetke osoba u gradu Požegi, samo prošle godine preko 60 osoba.

Tekst/foto: Vladimir Protić