Breadcrumbs

Srijeda, 21 Ožujak 2012 13:06

Kako tražiti posao

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

5. SAJAM POSLOVA ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE  -

POŽEGA – Po peti puta Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Požega organizirala je Sajam poslova, tj, susret poslodavaca i onih koji traže posao, bilo kao nezaposleni, bilo kao oni koji traže promjenu posla. No i ove godine najviše je bilo onih mladih, koji po prvi puta traže posao. Oni su se mogli informirati o poslovima i strukturi poslova koji se nude kod dvadesetak tvrtki koje su se predstavile na sajmu.

P3167069Danas u situaciji kad nezaposlenost sve više raste bitno je kako kvalitetno tražiti posao, kako napisati životopis i predstaviti se poslodavcu na najbolji način, a to je svim nezaposlenima i bilo omogućeno na Sajmu poslova. Osiguran je direktan kontakt s predstavnicima tvrtki koje djeluju na području županije ali i s nekoliko tvrtki s mora koje traže zaposlenike. Nakon toga mogli su odmah svoju molbu i predati kod poslodavaca koji su ih interesirali, te razmijeniti i druge informacije.

Na Sajmu poslova svoje programe iznijele su i obrazovne ustanove, koje su nudile obrazovanje učenika za profitabilna i tražena zanimanja, ali i ustanove koje se bave edukacijom i prekvalifikacijama odraslih, za poslove koji su trenutno konkurentni.

P3167078Sve sudionike na otvorenju sajma pozdravio je Ivica Tomljanović u ime Zavoda za zapošljavanje i zahvalio se na sudjelovanju, čime su svakako dali svoj doprinos na smanjenju nezaposlenosti. U ime pokrovitelja sajma sudionicima su se obratili Željko Jakopović, zamjenik župana za gospodarstvo i Ivan Čolak savjetnik gradonačelnika grada Požege. Sajam je održan uz pomoć partnera Udruženja obrtnika Požega i Županijske obrtničke komore.

U sklopu Sajma poslova održane su i radionice Kako tražiti posao, tribina Mobilnost i zapošljavanje na europskom tržištu rada, prezentacija računalnog programa Moj izbor, te prezentacije nekoliko poslodavaca.