Srijeda, 14 Ožujak 2012 14:40

Nakon 32 godine rada

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

PLETERNIČKI LIMPRES PRESTAO S PROIZVODNJOM  -

PLETERNICA - Pleternička tvrtka "Limpres", nekada jedna od najuspješnijih u Požeško-slavonskoj županiji, prestala je s proizvodnjom a radnicima su uručene radne knjižice. - Limpres d.o.o. je dugo u blokadi računa jer nema financijskih sredstava a sve zbog nemogućnosti naplate potraživanja. U međuvremenu su svim djelatnicima otkazani ugovori o radu radi smanjenja fiksnih troškova, a ja se trudim naplatiti dugove i podmiriti obveze. Tako i ovim putem molim sve dužnike da podmire svoje dugove prema Limpresu kako bi djelatnici bili ponovo zaposleni i proizvodnja nastavljena - kazao je u pisanoj izjavi za medije predsjednik uprave Davor Varžak. Nije naveo koliki su dugovi i koliko je radnika ostalo bez posla.

LIMPRES01Limpres je 1980. godine osnovao Tomica Varžak, Davorov otac, a početna djelatnost tvrtke je bila izrada građevinske limarije. Tijekom godina počeli su se proizvoditi i krovni prozori, limeni stupovi za vinograde, ograde, elementi za silose i drugo a protu-kondenzacijske ploče za pokrivanje krovišta u valovitom obliku, kao i limeni crijep limpres, predstavljeni 2005. godine prilikom obilježavanja 25-godišnjice

osnivanja tvrtke i otvaranja novog poslovno-stambenog centra, u to vrijeme u Hrvatskoj to nitko nije proizvodio. Tvrtka je opremljena najsuvremenijim strojevima kompjutorski upravljanima a o njenoj uspješnosti svjedočilo je 40-ak priznanja među kojima se ističu certifikat ISO 9001 za organizaciju tvrtke po svjetskim standardima,

priznanje 'Najuspješniji poduzetnik' Zavoda za poslovna istraživanja dobiveno 2005. i 2006. godine, Zlatna kuna za najuspješniju tvrtku u Županiji i status tvrtke 'Gazele' za 30 postotni rast prihoda 2007. godine. Godine 2008. otac Tomica se odlučio povući i vođenje firme prepustiti sinu i kćerki Daliji. Sadašnje probleme u tvrtki koju je osnovao nije želio komentirati, no očito da se mladi rukovoditelji nisu snašli u poslovanju, nadošloj krizi i recesiji.

Dok je uspješno poslovao Limpres je zapošljavao 40-ak radnika a neslužbeno se može čuti kako ih je prije zatvaranja tvrtke radilo između 15 i 20. Plaće navodno,nisu dobili nekoliko mjeseci a nisu im uplaćivani ni doprinosi na plaće.  (v.m.)

Iznenađena zatvaranjem proizvodnje očitovala se i Dalia Marković, član uprave Limpresa

Otac Tomica Varžak 2009. godine prenio je poslovne udjele na mene i brata u jednakim omjerima (50:50) i ostavio nam zdravu firmu.
Ovim putem želim obavijestiti javnost da već tri godine nisam u firmi Limpres zbog grubih kršenja mojih prava kao suvlasnika i člana uprave.
Odmah po preuzimanju ovlasti drugi član uprave, Davor Varžak si je uzurpirao pravo da sam zastupa firmu i promijenivši brave nije mi dopustio pristup istoj, tako da niti dan danas gotovo tri godine poslije nemam ključeve firme koje sam suvlasnik i uprava jednako kao i on.