Nedjelja, 08 Lipanj 2014 11:30

Alles nastavio s humanitarnom pomoći za poplavljene

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

96 kanti boje za poplavljene kuće u Gradcu

 POŽEGA – Tvrtka Alles – elektrocentar iz Požege uvijek je uključena kada su u pitanju pomoći stradalima, bilo pojedinačno, bilo kao sada kad su stradala cijela naselja u poplavama. Ovaj puta odlučili su pomoći stanovnicima naselja Gradac i pleterničkoj ulici Kralja Zvonimira, koji su najviše stradali u iznenadnom izlijevanju rijeke Orljave.
IMG 9893- Danas s naša dva vozila šaljemo četiri palete pomoći, koja se sastoji od 96 kanti od 25 kg boje za unutarnje bojanje zidova „Jupol“. Ocijenili smo da je sada to najpotrebnije stanovnicima, jer su se zidovi osušili pa je potrebno unutarnje bojanje svih poplavljenih prostorija, soba i prostora za stanovanje – istakao je voditelj maloprodaje Josip Asančaić, koji je zajedno s kolegama djelatnicima Allesa pošiljku pomoći otpremio put grada Pleternice.

 

O humanitarnom djelovanju i pomoći koju daje Alles razgovarali smo s vlasnikom i direktorom Thomasom Pandžićem.

Evo Alles ponovno humanitarno djeluje i pomaže stradalima u poplavama?

- Obilježavamo 20 godina rada Allesa, ali i djelovanja na humanitarnom polju, jer mi živimo s našim građanima i trudimo se pomoći, koliko možemo i koliko dozvoljavaju današnje financijske situacije. Pomažemo brojnim udrugama i pojedincima u teškoćama, odazivamo se na brojne humanitarne akcije, a odmah smo od prvog trenutka pomagali i spašavali i od zadnjih poplava. Već istu večer Alles je dao sve lopate i kišne kabanice koje je imao na lageru i reflektore za rasvjetu Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Požege. Već u pola 11 sati 15 mojih djelatnika, moji sinovi i ja smo došli braniti nasip na području kod Konzuma, tovarili pijesak u vreće i postavljali nasip cijelu noć, no ja mislim IMG 0236da je to ljudski i nisam htio ni spominjati. nakon toga dali smo pomoć za župu Kuzmica, 10 kanti boje i požeškom Caritasu 350 litara tekućine za dezinfekciju za stradale u Lipiku. Za volontere koji su učvršćivali nasipe dali smo veću količinu rukavica i sitnih potrepština. Sada smo bili u mogućnosti da izdvojimo 96 kanti boje za poplavljene u Gradcu i Pleternici.

Pripremili ste i neke pogodnosti kod kupovanja bijele tehnike svima koji su stradali u poplavama?

- S našim dobavljačem Elektrolux osigurali smo upravo za one kojima je stradala bijela tehnika i kućanski uređaji u poplavama dodatne popuste, 10% daje Elektrolux, a 10% popusta daje Alles. Teška su vremena, nije ni nama lako, ali smatrali smo da tima ljudima moramo pomoći.