Utorak, 11 Veljača 2014 21:42

Put do kupca tražit će i internet prodajom 'slavonske korpe'

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

KLASTER "KUNA" U SREDIŠTU PAKRACA OTVORIO VLASTITU PRODAVAONICU  -

PAKRAC – Klaster "Kuna" u središtu Pakraca otvorio je vlastitu prodavaonicu. - Na ovaj način svojim članovima omogućavamo lakšu prodaju njihovih proizvoda jer su to do sada uglavnom radili na sajmovima i kod kuće. Isto tako i građani lakše mogu doći do kvalitetnih domaćih proizvoda - kazao je v.d. upravitelj klastera Vladimir Gazić.
IMG 2425Klaster "Kuna" osnovan je prije nekoliko godina sa ciljem okupljanja različitih proizvođača koji mogu i žele biti nositelji razvoja ruralnog turizma na pakračko-lipičkom području no, članstvo i način rada u međuvremenu su se mijenjali. Novi klaster "Kuna" osnovan je u siječnju 2013. godine i sada ga čine Agro Vita d.o.o., Mik II Tiskara, Obrt Da-Bar, Poljoprivredna zadruga "Voćko", Obiteljsko gospodarstvo Krivačić, OPG Lidija Bašnec i obrt Marka Martinellija pa građani, među ostalim, u novootvorenoj prodavaonici mogu kupiti kruh, kolače, sireve, med, kupinovo vino, sokove od jabuka, razne suvenire... - Odnedavno imamo četiri nova člana a to su OPG Papić iz Lipika sa svojim proizvodima od lavande, Jareš sirevi iz Sređana Donjih, OPG Kristić iz Pleternice također s lavandom i Kućnu radinost Šarić isto iz Pleternice sa suvenirima. Jedini smo ovakav klaster u županiji i želja nam je dalje širiti članstvo no, pazit ćemo da se proizvodi previše ne dupliraju – rekao je Gazić.

IMG 2426U klasteru "Kuna" su zadovoljni prodajom u novootvorenoj trgovini ali, na tome, kažu, ne namjeravaju stati. Već su osmislili projekt "Slavonska korpa" koji bi trebao početi s realizacijom oko uskrsnih blagdana. - Pripremit ćemo osam vrsta korpi u kojima će se nalaziti različito 'kombinirani' proizvodi a kupac će moći odabrati što mu najviše odgovara. Prodaja će se obavljati putem interneta – najavio je Gazić, uz mogućnost dostave u sve krajeve lijepe naše.