Ponedjeljak, 04 Studeni 2013 10:55

Završna faza radova na čaglinskom području

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ŽUPANIJSKA UPRAVA ZA CESTE OSTVARUJE PLAN U CESTOGRADNJI -

ČAGLIN – Županijska uprava za ceste posljednjih godina uspješno izvršava svoje planove i programe u izgradnji i redovnom održavanju cesta. Zahvaljujući postupcima javne nabave i osjetnoj krizi u građevinarstvu ponuđene cijene u cestogradnji nešto su niže pa je tako prošle godine samo iz ušteda moderniziran i asfaltiran cestovni pravac Trapari-Jakšić, koji je bio u planu za ovu godinu, a tako se očekuje i ove godine po pitanju premašaja plana. Ovih dana završavaju se dva velika gradilišta na čaglinskom kraju koja je obišao i župan Alojz Tomašević.

 - Ovdje smo na rekonstrukciji ulice Braće Radića u Čaglinu gdje je nakon IMG 1968provedenih infrastrukturnih radova na vodovodu i kanalizaciji, te provođenju visokonaponskog podzemnog kabla do nove trafostanice izvršena kompletna rekonstrukcija u dužini 900 metara. Prošle godine u uređenje kolnika uloženo je 1,2 milijuna kuna a ove godine još 260 tisuće kuna iz plana koji je usvojila Županijska skupština. Po planu sada uređujemo i pješačku stazu s desne strane. Iako smo čekali da se završe svi ovi infrastrukturni radovi služi nas lijepo vrijeme i očekujem da će radovi biti završeni na vrijeme – rekao je ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak.

 - Upravo ovaj prostor naše županije koji je slabije razvijen ovakvim infrastrukturnim radovima želimo potaknuti, da se program razvoja sela i cijele općine dovede na višu razinu. Nakon izgradnje osnovne infrastrukture na red dolaze i ceste, a to je samo dokaz da po odluci naše Skupštine vodimo brigu o ravnopravnom razvoju cijele županije i na cijelom prostoru. Bili bi dakako sretni da možemo još više raditi ali radimo shodno financijskim sredstvima – istakao je župan Tomašević, koji je obišao radove u Čaglinu, ali i proširenje i rekonstrukciju ceste od Čaglina do Nove Ljeskovice koju su već nekoliko godina tražili stanovnici, te zaposlenici i korisnici Doma za starije osobe.

 - Sljedeće gradilište na kojemu se postavlja završni sloj asfalta je Županijska cesta Čaglin-Ljeskovica, koju smo prije proširili sa 4 metra na 5 metara širine. To je investicija od milijun kuna na dužini ceste od 2 km. Cesta je sada dobila drugu geometriju, sigurnije prometovanje, stabilnost i nosivost i vjerujem da će zadovoljstvo tog dijela pučanstva biti u potpunosti, te zaposlenika i korisnika Doma u Ljeskovici – istakao je Jozak.

 - Ove modernizacije će za stanovnike općine Čaglin značiti puno, i voda i odvodnja i ceste i nogostupa. Ovaj projekt svakako će donijeti boljitku života građanima ove ulice, a posebno nam puno znači modernizacija županijske ceste prema Ljeskovici. Tamo je Zavod, velika frekvencija i promet koji je otežavala uska cesta puno štićenika. Jako puno ljudi dolazi u posjet svojim najmilijima koji tamo borave, a sada će dolaziti ugodnije i sigurnije prije svega – istakao je načelnik općine Ivan Đurina.

Župan Tomašević i ravnatelj Jozak obišli su i gradilište na cesti Drenovac – Bečice koji našu županiju povezuje s Brodsko-posavskom županijom. – Uređuje se jedan opasan dio na kojem postoji i klizište terena. Sanirat ćemo krivine i povećati sigurnost prometovanja, proširiti će se cesta na dužini od 280 metara. Ove radove u visini 850 tisuća kuna financiramo iz izvanrednih sredstava za održavanje. Posao će biti gotov za dva do tri tjedna – rekao je
ravnatelj Jozak na gradilištu sanacije opasnog mjesta za prometovanje.

-Vidljivo je da mi želimo zajedno djelovati na razvoju sa svim općinama i gradovima, jer samo zajedničkim radom možemo povećati standarde. Želja nam je i izlaze iz naše županije popraviti, a posebno ovakva mjesta gdje je opasno prometovati i osigurati sigurnost stanovnika. Koristimo u tome sredstva ŽUC-a ali želimo i aplicirati s projektima i donijeti sredstva iz ministarstava i fondova kako bi podigli razvoj naših prostora – dodao je župan Tomašević na kraju obilaska radilišta koja vodi ŽUC.