Srijeda, 15 Studeni 2023 09:01

Stožer za obranu hrvatskog sela: “Dosta je! Vrijeme je za odgovore i akciju!“

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

RETKOVCI - Stožer za obranu hrvatskog sela jasno je postavio zahtjeve ministrici i tražio direktne odgovore – "da" ili "ne", vezano za situaciju sa svinjskom kugom. Šutnja s druge strane je odbijanje koje ne možemo prihvatiti. Ministrici je rečeno da idemo u prosvjede, a da Vlada može u 5 dana predomisliti i pismeno prihvatiti naše zahtjeve. Dok ne prihvate zahtjeve koje smo postavili za zaštitu naših ratara i uzgajivača svinja, s prosvjedima nećemo stati.

Naši zahtjevi su jednostavni – tražimo konkretne odgovore, a ne lažna obećanja i duge razgovore. Njihova šutnja u Zagrebu je glasan odgovor – prezir prema seljacima.

Pozivamo sve poljoprivrednike i građane! Dođite na sastanak u Retkovce, 15.11.2023. u 18:00 sati. Zbijmo redove i pokažimo da nas ne mogu ignorirati.

Idemo po svoje na ulice! Ne tražimo milostinju – tražimo pravdu i rješenja. Naši zahtjevi su jasni, a vremena za čekanje nema. Podsjetimo se na premijerovu arogantnu tvrdnju da mu seljaci neće diktirati kada i gdje će doći na sastanak, koji smo organizirali u petak u Retkovcima, na kojem se, unatoč našem pozivu, nisu pojavili. Takvo ponašanje, zajedno s ministričinim jučerašnjim manipulativnim pokušajima odugovlačenja i diskreditacijom Stožera, jasno pokazuje njihov stav. Unatoč premijerovom dociranju i njihovom odbijanju da se suoče s seljacima u Retkovcima, ti isti seljaci, koje oni sustavno uništavaju, došli su u Zagreb, o svom trošku, tražeći jasno 'da' ili 'ne' na svoje zahtjeve, ali odgovor 'da' nisu dobili i ide se u prosvjede.

Dosta je manipulacije i zanemarivanja. Samo zajedno možemo postići promjenu. Nećemo stati dok se naši glasovi ne čuju, naši zahtjevi ne ispune!