Ponedjeljak, 08 Srpanj 2013 09:24

Štrajkaju i požeški prodavači na tržnici

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

UVJETI U KOJIMA RADE NE OMOGUĆUJU NORMALAN RAD, POSEBNO UZ POTREBU FISKALIZACIJE -

POŽEGA – Nitko ne bježi od zakonskih obveza i fiskalizacije, mi bi svi to uredno uveli, ali ovdje za to nema uvjeta. Nemamo struju, nemamo interneta, curi na sve strane kad je kiša ili loše vrijeme. Na ovoj tržnici nije ništa uloženo, a mi samo krpamo i krovove da nam ne curi po glavi. Uz takve uvjete da još normalno radi fiskalna blagajna, jednostavno ne može – ističu gotovo u glas 14 zakupnika na požeškoj tržnici. Svi oni imaju po dvije ili tri zakuplje klupe, i njihov broj se ne povećava, nego smanjuje, što dovoljno govori da na tržnicama više ne cvjetaju ruže. Rade samo oni koji su tu najduže vrijeme i sada ovaj, kako kažu i posljednji udarac od države, više neće moći podnijeti, nego će morati ići na zatvaranje.IMG 5215

 - Nema više prometa kao nekada, sve se manje radi, jedva se plaćaju ove obveze doprinosa i poreza, ali mi ne bježimo od fiskalne blagajne, nego ističemo da se to u ovim uvjetima ne može normalno provesti. Pa mi ovdje od vrećica pravimo odvode za kišu, a sad da kraj toga stavimo fiskalne blagajne – ističe jedna od najstarijih prodavačica na požeškoj tržnici.

Danas će štrajkati cijeli dan, skrečući pažnju javnosti na svoju situaciju i solidarizirajući se sa onim prodavačima koji danas idu pred Vladu RH. Očekuju povoljnije rješenje svoga problema.