Petak, 29 Travanj 2022 11:57

Dodijeljene nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ a najuspješniji Slavonci

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković je u svojstvu izaslanice predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića u četvrtak, 28. travnja 2022. godine, uručila nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ u okviru 5. međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu koji se održava u pokroviteljstvu Ministarstva poljoprivrede i u organizaciji Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” u Cavtatu i Dubrovniku 27. – 30. travnja. 

Cavtat1

Ovogodišnji slogan Kongresa koji okuplja 400 sudionika iz 15 zemalja je „Ruralni turizam: kvaliteta, održivost, uključivost", a glavna tema je „Konkurentnost i pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvane Covid-19 pandemijom“.

Dodijeljeno je 59 nagrada u osam kategorija, a ministrica Vučković je dodijelila šampionske titule Veliki zlatni suncokret. Ovogodišnji šampion je hotel Village Balatura u Vinodolskoj dolini, obiteljsko imanje staro 300 godina pretvoreno u etno vegetarijanski hotel s proizvodima lokalnih OPG-ova. Dobitnik Velikog zlatnog suncokreta je i restoran Crna svinja u Čepinu, smješten između slavonske šume i ravnice, u kojem osnove svakog jela dolaze sa slavonske zemlje, iz vlastite proizvodnje i uzgoja. Domestic House Lola iz Vukovara treći je šampion ovogodišnjeg Kongresa, čija gastronomska ponuda uključuje autohtone slavonske specijalitete prezentirane na moderan način, s namirnicama s malih PG-ova.