Utorak, 08 Lipanj 2021 13:19

Šampion 14. Županijskog ocjenjivanja vina Vino-kap 2021. Graševina Ledeno vino berbe 2018. Kutjeva d.d.

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

KAPTOL - Nakon završenog ocjenjivanja na 14. Županijskom ocjenjivanju kvalitete vina Vino-kap 2021. u Kaptolu saznali smo poslije obveznog pripetavanja, šampiona i pobjednika po kategorijama. Tradicionalno 14. po redu Županijsko ocjenjivanje vina Vino-kap 2021. održano je u organizaciji Udruge vinogradara, vinara i voćara iz Kaptola. Ocjenjivanje se zbog epidemioloških mjera provodilo u Školskoj sportskoj dvorani OŠ Vilima Korajca, a ocjenjivanje je provela 15-člana komisija pod predsjedavanjem prof. dr. sc. Josipa Mesića. Na ovogodišnje županijsko ocjenjivanje pristiglo je 114 uzoraka vina, bijelih, crnih, mladih i starijih, te kao posebna kategorija u ocjenjivanju vino Pinot sivi.

Pokrovitelji ocjenjivanja su općina Kaptol i Požeško-slavonska županija, kojima se posebno zahvalio predsjednik Udruge Vino-kap Ferdinand Novak na dugogodišnjoj dobroj suradnji i potpori koju daju ovom Županijskom natjecanju.

Ovogodišnji šampion postalo je vino s najvećim ocjenama, a to je Graševina Ledeno vino berbe 2018. godine proizvedeno u vinariji Kutjeva d.d.

Najbolja mlada Graševina proglašena je Graševina berbe 2020. vinarije Kaptol iz Kaptola.

Najbolje crno vino proglašeno je Cabernet Sauvignon berbe 2016. koje dolazi iz Vinarije Markota pleterničkog vinogorja.

Najbolje bijelo vino proglašeno je Graševina ledeno vino berba 2018. Kutjevo d.d. iz kutjevačkog vinogorja.

Najbolji Pinot sivi proglašen je Pinot sivi berbe 2019. Vinarije Matočec iz Đurđevca.

Po riječima predsjednika Ferdinanda Novaka svečano uručenje šampionskih titula, zlatnih, srebrnih i brončanih medalja održat će se kad to budu omogućavali epidemiološki uvjeti za održavanje manifestacija, na jednoj od vinskih manifestacija Udruge Vino-kap.