Četvrtak, 14 Rujan 2017 18:47

Lego šampion postao Leon Gabrijel Januš

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAVRŠENA LJETNA AKCIJA GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE -

POŽEGA - Gradska knjižnica i čitaonica Požega na Dječjem odjelu za vrijeme ljetne sheme Ljeto u knjižnici organizirala je natjecanje učenika osnovnih škola pod nazivom „Postani lego šampion“.

- Natjecanje je tražilo od naših sudionika da se pozabave slaganjem lego kockica. Inicijativa je krenula da motiviramo naše korisnike i djecu da provode ljetne praznike malo kvalitetnije, ne samo da igraju igrice na računalima, nego da se pozabave i drugim društvenim igrama. Slaganje lego kockica potiče njihovu motoriku, razmišljanje, a na Dječjem odjelu uz knjige i ostalu građu imamo i dosta igračaka - kaže ravnateljica knjižnice Aleksandra Pavlović, koja poziva svu djecu i učenike da dođu i koriste sve blagodati dječjeg odjela Knjižnice.

- Natjecanje se odvijalo tijekom kolovoza i djeca su bila oduševljena. U konačnici kada je krenulo ozbiljno slaganje, šest kandidata je odustalo, a ostala su u konkurenciji četiri najbolja. Svi su uspješno složili jednu lego maketu, dok je Leon Gabrijel Januš, učenik 7. razreda OŠ Antuna Kanižlića složio tri lego makete - istakla je Snježana Poljak.

Knjižnica i čitaonica Leona je nagradila s besplatnim upisom za 2018. godinu, kompletom knjiga i crtanih filmova prilagođenih njegovom uzrastu.

- Za prvu maketu Lego Knights Axl'S Tower Carrier trebalo mi je više od dva, gotovo tri sata, a onda sam krenuo na Lego city Spaceport od 586 dijelova, koji sam složio za sat i pol, treću maketu složio sam još i brže. Lego kockice slažem od svoje sedme godine, a slagao sam jednu koja je bila i na natjecanju - kaže Leon Gabrijel Januš koji kaže da je kod kuće sve makete lego rastavio, pa će mu sada trebati dosta vremena dok ih ponovno složi.