Utorak, 20 Prosinac 2016 10:44

I Kaptol ima svoj Advent

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

UČENICI OŠ VILIMA KORAJCA BOŽIĆNIM AKTIVNOSTIMA PRIKUPLJALI SREDSTVA ZA ŠKOLSKE PRIJATELJE -

KAPTOL - Kada ga imaju Beč i Zagreb zašto ga ne bi imao i Kaptol? Riječi su to vodilje za realizaciju školskog projekta Osnovne škole Vilima Korajca. Kako to već nalažu božićni običaji ispred škole se napravio pravi mali adventski sajam kojem nije nedostajalo ništa što bi umanjivalo njegovu vrijednost.

U pripremu kolača uključili su se roditelji koji su u školi pripremali kolače sa svojom djecom, razne sekcije koje u izvanškolskim aktivnostima rade nakit, ukrase za bor i razne prigodne božićne predmete. Učenici su pripremljenu zimnicu koju su napravili sa svojim učiteljima dijelili uz dobrovoljne priloge i tako su uz praktične stvari koje će im trebati u životu prikupljali sredstva za one učenike koji su slabijeg imovinskog stanja i koji ne mogu ići na školske izlete.

Najveća gužva bila je na štandu s kobasicama i lepinjama koje su uz topli čaj i kuhano vino za odrasle planuli za tren. Najvažnije je da su svi zadovoljni i da će se ova tradicija nastaviti i ubuduće jer su svi zainteresirani uz riječi hvale i najavljeni još veći angažman za sljedeću godinu.