Utorak, 22 Studeni 2016 15:36

Dobili navalno vatrogasno vozilo i hidraulične ljestve 18 metara

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PLETERNIČKI VATROGASCI U DONACIJI IZ TIROLA DOBILI DVA VATROGASNA VOZILA -

PLETERNICA – Pleternički vatrogasci spremniji su za djelovanje i spašavanje od požara, jer su iz donacije austrijske pokrajine Tirol, dobili dva vatrogasna vozila. Tako se nastavlja dobra suradnja Vatrogasne zajednice županije i ove austrijske pokrajine, koja je na područje naše županije darovala pedesetak vozila. Na taj način oko 55 vatrogasaca DVD Pleternica i Javne vatrogasne postrojbe IMG 2152Požeško-slavonske županije postaje znatno učinkovitije u djelovanju i spašavanju.

- Dobili smo vatrogasno navalno vozilo Mercedes, sve četiri vuče, cisternom od 3.000 litara vode, kombiniranu pumpu, potpuno opremljen za sva gašenja s vodom i pjenom. Drugo vozilo je također Mercedes, hidraulična ljestva 18 metara korpom, na koju se mogu montirati i nosila radi evakuacije unesrećenih s visine. Donacija je vrijedna 55 tisuća eura - rekao je dežurni vatrogasac Vinko Čolak koji je sa ekipom spreman za intervenciju 24 sata. U vatrogasnom domu u svakom trenutku dežura dva vatrogasca, a ostali su spremni na poziv.

Kako je sada kapacitet vatrogasnog spremišta malen za sva vozila, razmišlja se o proširenju i dogradnji garaža za vozila: - Mi smo se uistinu ovih godina dobro opremili, i naš Vatrogasni centar Pleternica je spreman za sve vrste intervencija. S vozilima i opremom smo doista dobro opremljeni, a sada treba donijeti odluku dali ići na dogradnju na ovoj lokaciji ili ići na gradnju novog vatrogasnog spremišta i doma na drugoj lokaciji. Odluku će zajedno donijeti grad Pleternica i DVD Pleternica – dodala je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić. Treba samo napraviti projekt a sredstva se mogu osigurati iz mjere za ruralni razvoj.

Tekst/foto: Vladimir Protić