Petak, 18 Studeni 2016 14:12

Čaglinski učenici obilježili Dan sjećanja na grad heroja Vukovar

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

ČAGLIN – Osnovna škola Stjepan Radić iz Čaglina niz godina obilježava datum 18. studenog. Paljenjem lampiona, prigodnim recitacijama, molitvom i minutom šutnje iskazuju duboku zahvalnost i poštovanje svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima koji su stradali, ne samo u Vukovaru nego i u ostalim gradovima i mjestima diljem naše Domovine.

Ove godine učitelj Emir Džaferović nacrtao je vukovarski vodotoranj koji je simbol patnje i stradanja Vukovara. Članice dramske skupine Claudia Pamer, Martina Poje, Andrea Rogalo i Nada Stjepanović krasno slovile su prigodnu pjesmu, a učenici IV. razreda, koje vodi učiteljica Željka Peić, čitali su svoje sastavke o Vukovaru. Potom su predstavnici razreda zajedno sa svojim razrednicima zapalili lampione simbolično poredane da čine vukovarski vodotoranj, a ravnateljica Slađana Švajda je zapalila lampion u ime svih djelatnika i učenika škole. Nakon toga je vjeroučitelj Krunoslav Pečur predvodio molitvu za sve poginule heroje Domovinskog rata.

- Nadamo se i vjerujemo kako su naši mladi, naša djeca, naši učenici zalog da se žrtva Vukovara nikada neće i ne smije zaboraviti – istakla je pedagoginja, Ljiljana Đurđević, prof.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: OŠ Stjepana Radića Čaglin