Srijeda, 16 Studeni 2016 23:10

Devetu godinu za redom karavana sjećanja kroz Požegu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

"ZAJEDNO U RATU ZAJEDNO U MIRU"

POŽEGA - U povodu obilježavanja 25. godišnjice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara MK Korčula i ove godine organizirao je moto karavanu koja je s Korčule krenula prema Vukovaru. Ovo je deveta po redu karavana u kojoj je danas bilo više od dvije stotine motorista koji su stigli  u Požegu gdje su zapalili svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima na Trgu 123. brigade.

- Vozimo od juga do istoka Hrvatske i pri tome se prisjećamo branitelja iz Domovinskog rata. Nažalost, zaustavljamo se na puno mjesta kako bismo zapalili svijeće i pomolili se za duše onih koji su najviše pomogli da smo danas slobodni i da se možemo voziti po hrvatskim cestama – rekao je Đani Radovanović ispred Moto kluba Korčula.

Motoriste su u Požegi dočekali njihovi kolege iz MK "Independent" te gradonačelnik Požege Vedran Neferović sa svojim savjetnikom za branitelje Željkom Kalićem.

- Zahvalan sam svim dobrim ljudima, ovim zaljubljenicima u motore koji imaju plemeniti cilj da se Vukovar ne zaboravi. Stradanja hrvatskog naroda u Vukovaru uspjeli su na ovaj način približiti građanima i pokazati  što oni sa svojom voljom kroz sve ove godine uspijevaju napraviti. Svojim obilaskom mjesta stradavanja i svojom plemenitošću daju doprinos u očuvanju digniteta Domovinskog rata – poručio je gradonačelnik Neferović, poželjevši motoristima ugodan boravak u Požegi.

Karavani je danas domaćin „Independent" na druženju u Vidovcima, a nakon noćenja, sutra nastavlja put za Vukovar gdje će u povodom obljetnice Dana sjećanja na žrtvu Vukovara sudjelovati u Koloni sjećanja.