Petak, 16 Rujan 2016 14:09

Otvoreno Coca-Cola vježbalište u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROJEKT POKRET ZA RADOST -

PLETERNICA - U okviru projekta Pokret za radost Coca-Cola u Hrvatskoj ove godine uređuje deset vježbališta na otvorenome, tzv. aktivnih zona, a gradove koji ih dobivaju na poklon odabrali su sami građani. S gotovo 400.000 glasova, zabilježenih na mrežnoj stranici projekta www.pokretzaradost.hr za vrijeme glasovanja od 15. travnja do 15. lipnja, za uređenje aktivnih zona izborili su se građani Hrvatske Kostajnice, Vrgorca, Cresa, Imotskog, Drniša, Visa, Komiže, Slunja, Pleternice i Knina.

Danas je svečano otvoreno Coca-Cola vježbalište u Pleternici ispred Osnovne škole Fra Kaje Adžića koje su svojim glasovima osvojili građani Pleternice. Na svečanom otvorenju nazočni su bili Domagoj Katić dogradonačelnik Pleternice, Bruno Jelić predstavnik tvrtke Coca-cola HBC Hrvatska te veleposlanici projekta Mirza Džomba bivši rukometni reprezentativac i Antonija Blaće televizijska voditeljica.

- Ovaj projekt je zbog vas i za vas. Zahvaljujem gradonačelnici Antoniji Jozić čija je ovo izvorna ideja. Ona nas je svako jutro podsjećala da trebamo glasati kako bi dobili aktivnu zonu. Ravnatelj škole Hrvoje Galić se također dosta potrudio oko toga. Ovo je za vas najmlađe, vaše roditelje i djedove i bake od srca svima vam puno hvala od Grada Pleternice - rekao je dogradonačelnik grada Pleternice Domagoj Katić.

Projekt je izgradnje vježbališta na otvorenome Coca-Cola u Hrvatskoj pokrenula u okviru svojega višegodišnjeg projekta Pokret za radost, kojim se građane želi potaknuti na više kretanja i redovito vježbanje te ih osvijestiti o važnosti uravnotežene prehrane i aktivnoga životnog stila za zdravlje. U aktivnim zonama u suradnji s lokalnim zajednicama postavite su sprave za vježbanje kojima će se moći koristiti svi građani, različite dobi i tjelesne spreme, zainteresirani za vježbanje i aktivan život.

- Projekt je pokrenut 2013. godine, ali od ove godine smo odlučili dati dodatne sadržaje zajednici. Ove godine poduprli smo gradove s deset zona, a u 2017. nastavljamo s još deset aktivnih zona. Želimo izaći svim gradovima kojima je potrebno nešto ovakvo u susret - rekao je predstavnik Coca- Cola HBC Hrvatska Bruno Jelić. 

Coca-Colini su partneri u projektu uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a projekt su podržali i Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Tekst/foto: A. Protić