Četvrtak, 23 Lipanj 2016 11:38

6. Memorijalni turnir u spomen na poginule pripadnike specijalne policije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA SPECIJALNE POLICIJE IZ DOMOVINSKOG RATA „TRENK“ POŽEGA -

POŽEGA - Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega 6. godinu za redom organizira Memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginule pripadnike specijalne policije Policijske uprave Požeško-slavonske. Turnir je tradicionalno odigran na sportskim terenima uz Restoran Sara u Babinom Viru, a natjecalo se 20 ekipa. Turnir ima i humanitarni karakter, jer se prihod od donacija namjenjuje za pomoć obiteljima poginulih pripadnika specijalne policije i obiteljima trenutno financijski najugroženijih članova udruge.

IMG 2753Natjecale su se dvije ekipe limača, NK Papuk Velika i NK Dinamo Vidovci-Dervišaga, tradicionalno i dvije ženske malonogometne ekipe, ostale ekipe udruga branitelja, ali i gosti iz Virovitice. Na početku turnira sve su pozdravili i svojom nazočnošću uveličali turnir, predsjednik Udruge Trenk Željko Grgić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, požeški gradonačelnik Vedran Neferović, zamjenik župana Ferdinand Troha i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

- Plemeniti i odgovorni ljudi ste bili u Domovinskom ratu, kada ste tu misiju završili, a tako nastavljate djelovati u miru. Zbog toga je i ovaj turnir šest godina za redom koji u svom postojanju ima plemenitost i pomoć onima kojima je potrebno. Jednakim žarom to odrađujete kao što ste istim žarom bili aktivni policajci i sudjelovali u Domovinskom ratu na što vam zahvaljujem – kazao je u svom obraćanju požeški gradonačelnik Vedran Neferović i obećao potporu grada Požega u budućim aktivnostima.

Početnim udarcem na utakmici limača turnir je otvorio požeško-slavonski župan Tomašević. – Na dan kada se šestu godinu za redom sjećate svojih prijatelja i suboraca, jer oni su otišli na drugo mjesto. Županija podržava i podržat će sve braniteljske aktivnosti, zajedništvo, druženje, brigu za obitelji. Ove godine slavimo 25. godišnjicu naše veličanstvene pobjede gdje smo svi sudjelovali - rekao je župan Alojz Tomašević tražeći od svih da se zajedništvo koje smo imali tada, mora ponoviti jer to je jedina garancija opstojnosti Hrvatske.

Tekst/foto: Vladimir Protić