Petak, 17 Lipanj 2016 16:16

Gradonačelnica Jozić uručila roditeljima novčane darove

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRADICIONALAN PRIJEM NOVOROĐENIH STANOVNIKA GRADA PLETERNICE -

PLETERNICA – Tradicionalan prijem novorođenih stanovnika i njihovih roditelja grada Pleternice održan je u Dječjem vrtiću Tratinčića. Na prijemu je bilo 41-o dijete rođeno od listopada 2015. godine do kraja ožujka 2016. godine. Grad Pleternica dariva svako novorođeno dijete na svom području s 1.000 kn, kao pomoć i poticaj roditeljima koji su se odlučili na roditeljstvo i proširenje svoje obitelji. Grad Pleternica se trudi opravdati naslov Grad prijatelj djece koji s ponosom nose. I na ovaj način, a i najavom skorog uređenja velikog dječjeg igrališta nastoje djeci osigurati što bezbrižnije i sretno djetinjstvo.

IMG 1791- Ovaj broj novorođene djece držimo već godinama, od 100 do 110 novorođenih u godini dana. prošle godine bilo je 105, a vidjet ćemo kako će biti ove godine. Nažalost ono što se dešava u cijeloj Hrvatskoj, da se smanjuje broj djece, a kako nam je rekao naš ravnatelj osnovne škole, 20-ero djece je zatražilo ispisnicu iz škole zbog odlaska u inozemstvo s roditeljima. To je nešto što pokazuje rast i za nas problem jer trend je iseljavanja obitelji s djecom – rekla je pleternička gradonačelnica koja je za majke pripremila ružu, za dječicu balon i novčani dar uz čestitke roditeljima.

Svojim budućim kolegicama i kolegama, djeca DV Tratinčica pripremila je mali zabavni program s pjesmom, te im poželjela skori dolazak u jaslice i kasnije vrtić. Pleternica ima za čega biti ponosna jer je prije manje od dvije godine dobila novi, suvremeni dječji vrtić kapaciteta do 150-ero djece. Na zgradu vrtića u međuvremenu je postavljena i solarna elektrana, tako da je vrtić energetski neovisan objekt. Kako je popunjen vrtić, zapitali smo gradonačelnicu Jozić?

- Prije dva mjeseca otvorili smo još jednu vrtičku skupinu za djecu od 3 do 6 godina, jer se pokazao veliki interes roditelja. Sada imamo četiri skupine uz jaslice sa 100-nu djece. U vrtiću je organizirana i predškola za stotinu djece, koju su pohađali svi koji na jesen idu u prvi razred osnovne škole. Zaposlili smo i nove djelatnike, a ima i još nekoliko djece na listi čekanja, pa kad se taj broj poveća otvarat ćemo još jednu vrtičku skupinu djece – istakla je gradonačelnica Jozić.

Tekst/foto: Vladimir Protić