Nedjelja, 17 Travanj 2016 11:42

142. Redovna skupština DVD-a Požega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Dobrovoljno vatrogasno društvo Požega održalo je svoju 142. redovnu godišnju skupštinu, to je najstarije društvo na području Požeško-slavonske županije. Na skupštini su bili nazočni Vatrogasci DVD-a Požega, gosti iz drugih DVD-a te prijatelji iz DVD-a Topusko. Također su bili nazočni i zamjenik župana Željko Jakopović , gradonačelnik Vedran Neferović , predsjednik Vatrogasne zajednice županije Željko Petrović, zapovjednik VZŽ Mario Ugrin, predsjednik VZ Požeštine Zvonko Jurić i dr.

Predsjednik DVD Požega Šimun Miletić je podnio izvješće o radu u prošloj godini te istaknuo da su članovi imali 125 događanja, vježbi i vatrogasnih intervencija od čega su 5 požarnih intervencija, 45 tehničkih intervencija, 22 protupožarnih osiguranja, 2 potrage za nestalim osobama te 51 vježbe vatrogasne operative. DVD je postao bogatiji za 3 vatrogasca 1. klase, 5 dočasnika, 2 dočasnika 1. klase i 2 časnika. Danas društvo ima 155 članova od kojih je 121 sa vatrogasnim zvanjem te više od 40 članova vatrogasne mladeži i djece. DVD Požega kao i inače vodi brigu o svojim članovima tako su prošle godine čak 37 članova osposobili za vatrogasne specijalnosti od čega je 21 član osposobljen za spašavanje pri tehničkim intervencijama, 16 za rad motornom pilom, 21 za akcidente s opasnim tvarima, 26 za aparate za zaštitu dišnih organa, 12 za gašenje šumskih požara, 12 za specijalnost bolničar i 3 za specijalnost strojar.

Nakon izvještaja o radu društva i financijskog izvještaja uslijedila je dodjela priznanja i spomenica, tako su Šimun Miletić i Krešo Škrljc dobili spomenice za 50 godina aktivnosti u vatrogastvu. Petar Matijević dobio je vatrogasnu spomenicu za 40 godina aktivnosti, a Josip Žmire primio je vatrogasnu spomenicu za 10 godina aktivnosti. Predsjednik DVD Požega uručio je zahvalnice Tomislavu Štokiću, Darku Puljašiću te Ivanu Zečeviću za doprinos DVD-u. Branko Polanac i Branko Gojković dobili su kipić vatrogasca kao zahvalu za uspješan rad s vatrogasnom mladeži DVD-a, a Josip Jurić je dobio kipić za zalaganje u radu s vatrogasnom operativom . Vatrogasnoj mladeži koja se plasirala na državno natjecanje uručeni su kipići vatrogasca u akciji. Diplome i uvjerenja o vatrogasnim zvanjima i specijalnostima primili su Ignjacu Nikolić, Renato Mautner, Ivan Adžić, David Bradarić, Karlo Čičak, Josip Jurić, Marijan Krvarić, Mato Mandić, Antonio Matić, Matej Mihalinec,Mile Raič, Slavko Srdić, Emil Šimurdi i Dino Vuković.

Tekst/foto: Vanja Protić