Subota, 09 Travanj 2016 20:20

Uz tulipan, omiljeni cvijet Ane Rukavine prikupljali sredstva za zakladu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

FORUMI ŽENA SDP-a GRADA POŽEGE I GRADA PAKRACA U TRADICIONALNOJ HUMANITARNOJ AKCIJI - 

POŽEGA – U pješačkoj zoni grada Požege Forum žena SDP-a grada Požega po drugi puta se priključio velikoj humanitarnoj akciji u cijeloj Hrvatskoj, te prikupljao sredstva za rad Zaklade Ana Rukavina. Povodom obilježava-nja rođendana Ane Rukavine, poznate heroine koja je izgubila bitku s zloćudnom bolesti, no njen duh, optimizam i kasnije cijela akcija u Hrvatskoj ostaju živjeti. Osnovana je i Zaklada, a pokrenut je projekt u koji su se uključile tisuće ljudi u registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica koje mogu nekome spasiti život. Njen omiljeni cvijet bio je tulipan, pa su upravo darivanjem raznobojnih tulipana članice SDP-ovog foruma žena prikupljale sredstva za rad zaklade.

- Drugu godinu zaredom Forum žena GO SDP Požega uključuje se u ovu humanitarnu akciju koja na nivou Hrvatske obilježava šestu godinu i prikuplja sredstva za rad zaklade "Ana Rukavina". Važno nam je da ovom akcijom osvijestimo i informiramo naše građane i putem edukativnih letaka, uz razgovor s našim građanima i prikupimo donaciju, pomognemo rad Zaklade i istaknemo važnost zaklade. Darivamo tulipan – rekla je Martina Vlašić, predsjednica Foruma žena SDP-a Požega koja očekuje da će ovogodišnjom akcijom premašiti rezultate koje su postigli prošle godine.

IMG 8440Za Pakračanke ovo je četvrta godina zaredom otkako provode ovu humanitarnu akciju, a unatoč kišnom danu Mihaela Pavković je izrazila zadovoljstvo odazivom sugrađana na Trgu dr. Franje Tuđmana u Pakracu.

Zaklada Ane Rukavine pokrenuta je 2006. godine, a od tada je 150 donatora darovalo svoj uzorak za transplantaciju, a u registar je upisano 50 832 uzoraka različitih donatora od čega je 47 424 uzoraka tipizirano. Do danas je Zaklada pružila nadu i spasila 59 života.

Tekst/foto: Vladimir Protić/G. Vukić