Petak, 11 Ožujak 2016 15:00

Za nepušenje nagrade 5.000 kuna

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

ZAVRŠIO NATJEČAJ „PUŠENJE ODBACI – LOVU NABACI“ - 

POŽEGA - Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije po ugledu na brojne države u svijetu koje vode akcije za smanjenje pušenja raspisao je po drugi puta Javni natječaj pod nazivom „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ s ciljem poticanja pušača na prestanak pušenja. Time su promovirali zdravi način života a za pobjednika osigurali i veliku novčanu nagradu od 3.000 kuna.

- Prijavilo nam se na natječaj 24 žene i 22 muškaraca, koji su svi prošli liječničke preglede i analizi kojima su dokazali da su pušaći najmanje godinu dana. Bilo je to više od našeg očekivanja. Odustalo ih je od natjecanja svega 18. Svi zajedno u ovih trideset dana s prosječnom jednom kutijom dnevno koju nisu popušili uštedjeli su oko 17 tisuća kuna, sebi i svojim obiteljima a prosječno svatko minimalno 650 kuna mjesečno. Profitirali su na kraju svi, a posebno dobitnik glavne nagrade – istakla je koordinatorica cijele akcije dr. med. Jasmina Kovačević, spec. javnog zdravstva.

Potencijalni dobitnik glavne nagrade od 3.000 kuna je Mladen Lončarević iz Gradca, a dobitnici utješnih nagrada od 500 kuna su Nikica Jurić iz Kuzmice, Đuro Gatić iz Šumanovca, Višnja Inđić iz Požege i Marija Abramović iz Pleternice. Svaki izvučeni potencijalni dobitnik nagrade se još jednom testira te svjedok potvrđuje njegov ili njezin status nepušača u proteklih 30 dana te nakon toga postaje dobitnik nagrade. Testiranje će se provesti 14. i 15. ožujka, a svečana dodjela nagrada će biti 18. ožujka.

Tekst/foto: Vanja Protić