Ponedjeljak, 07 Ožujak 2016 15:53

Vatrogasci su nositelji i društvenog života

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

74. GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD GRABARJE -

GRABARJE – Jedno od naselja u kojemu nema kuće a da netko nije u vatrogascima je i selo Grabarje, stoga DVD nije samo nositelj vatrogastva i organizacije za zaštitu i spašavanje, nego je i nositelj društvenog života u selu. To je i konstatirano na 74. Redovnoj i izvještajnoj godišnjoj skupštini DVD Grabarje, koje ima 124 redovna člana, a osim veterana, operativnih i pomažućih članova imaju i zavidan broj djece i vatrogasne mladeži, što garantira budućnost ovom društvu.

Jedinstveno su prihvaćena izvješća o radu, te donijeti planovi za ovu i slijedeću godinu koje je pripremio tajnik Branko Rezo. Radili su na uređenju svog vatrogasnog doma i vatrogasnog spremišta, a ponovili su se i za navalno vatrogasno vozilo koje su dobili u donaciji iz austrijskog Tirola. Zajedničkim snagama Vatrogasne zajednice županije, grada Kutjeva i DVD-a vozilo je uređeno i opremljeno te je spremno za djelovanje na požarima. Posebno su istakli da je njihova mladež uspjela na gradskom i županijskom vatrogasnom natjecanju, te da odlaze na državno natjecanje u Pulu, što je veliko priznanje za ovo društvo. U planu uz financijsku potporu grada Kutjeva, koju su odobrili dogradonačelnik Ivica Malnar i predsjednica vijeća Josipa Miličević, predvidjeli su nabavku skupne i osobne zaštitne opreme, legalizaciju zgrade doma i spremišta, te priključenje objekata na javni vodovod.

Malonogometni klub Grabarje darovao je DVD-u agregat za proizvodnju struje koji je sa zahvalnošću primio predsjednik Branko Vido, te istakao da će društvo iznaći načina da kompletno opremi vozilo potrebnom opremom.

Dobar rad ovog manjeg vatrogasnog društva, koje ima odlične rezultate i nekih puno većih društava, potvrdili su u svojim diskusijama predsjednik VZŽ Željko Petrović, VZ Požeštine Zvonko Jurić i predsjednik VC Kutjevo Josip Ašenbrener. Najmlađe ekipe koje su osvojile plasman na državno natjecanje nagrađene su prigodnim priznanjima, a nakon boravka na državnom natjecanju u Puli očekuje ih nagradni boravak u Ljetnom vatrogasnom kampu u Fažani.

Tekst/foto: Vladimir Protić