Ponedjeljak, 07 Ožujak 2016 15:47

Cijelo selo u vatrogasnom društvu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

33. REDOVNA SKUPŠTINA DVD ALILOVCI -

ALILOVCI – Proteklog vikenda DVD Alilovci su održali svoju 33. redovnu godišnju skupštinu. Na skupštini su bili nazočni članovi DVD-a i njihova mladež, gosti iz drugih DVD-a, te predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Požeštine Zvonko Jurić i predsjednik općinskog vijeća Kaptol Damir Poljanac. Predsjednik društva je Mile Pavičić, ujedno i načelnik općine Kaptol.

IMG 1593- Protekle godine društvo nije imalo niti jedan požar, ali smo imali jednu tehničku intervenciju ispumpavanje vode iz podruma kuće stanovnika našeg sela. Ostale svoje aktivnosti smo usmjerili na preventivu, vježbe i čuvanje vatrogasne opreme. Iako je ovo društvo mlado, imamo čak 67 izvršujućih članova te 34 člana vatrogasnog podmlatka – istakao je tajnik društva Igor Ciganović. DVD Alilovci djeluje u suradnji s Vatrogasnim centrom u Kaptolu.

DVD Alilovci može se pohvaliti i osvajanjem prvih mjesta na vatrogasnim natjecanjima i to na općinskom i županijskom natjecanju. Na županijskom natjecanju održanom u Jakšiću osvojili su prvo mjesto na cisterni sa muškom ekipom.

Program rada za 2016. godinu planirali su u skladu sa svojim mogućnostima i financijama, te tako planiraju nabaviti četiri zaštitna vatrogasna odijela, obaviti liječničke preglede vatrogasaca i pripremati se za nova općinska i županijska natjecanja. Planiraju pripremiti jedan izlet i druženje članova DVD-a.

Tekst/foto: Alen Protić