Nedjelja, 06 Ožujak 2016 11:28

Brojna priznanja i zahvalnice vatrogascima za plodan rad, te uvjerenja za vatrogasna zvanja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

122. GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DOBROVOLJNOG VATROGASNOG DRUŠTVA VELIKA -

VELIKA - Najveći naglasak u radu u prošloj godini zaslužila je suradnja sa Vladom austrijskog Tirola jer su ostvarili obećanje o isporuci donacije od tri vozila, a uz redovne i operativne aktivnosti organizirali smo dobrotvornu zabavu za obnovu požarom uništene kuće obitelji Nikić iz Potočana, te združenu vježbu sa Hrvatskom gorskom službom spašavanja i Državnom upravom za zaštitu i spašavanje na objektima Nastavno-obrazovnog centra HEP-a u Velikoj - istakla je podnoseći izvješće o radu DVD Velika na 122. godišnjoj skupštini tog društva njegova tajnica Zorica Adžić, te dodala da općina Velika redovno financira Vatrogasni centar Velika što omogućuje nesmetan rad i aktivnosti DVD-a.

Prilikom odavanja počasti umrlim članovima minutom šutnje velički vatrogasci su se prisjetili prerano preminule novinarke Verice Rebrina koja je redovito izvještavala o njihovom radu.

-Obavljanje zadataka iz oblasti vatrogastva omogućava ustrojstvo Upravnog odbora i Zapovjedništva uz kvalitetnu suradnju 38 operativnih i 9 izvršujućih članova,9 pričuvnih članova, zatim 7 pripravnika, 44 pripadnika vatrogasne mladeži i 7 počasnih članova čemu treba dodati potporu podupirajućih članova iz Velike i Radovanaca - istakao je u izvješću o radu Zapovjedništva DVD Velika zapovjednik Dejan Matijević, te ukazao na dobru stručnu zastupljenost u društvu, kao i aktivnosti na osposobljavanju i usavršavanju vatrogasnog kadra. Kroz 2015. godinu imali su 33 intervencije i 76 ostalih događanja, kompletirana je osobna i zaštitna oprema, a kontinuirano se nabavlja skupna oprema.

Predsjednik DVD Velika Antun Adžić najavio je u ovoj godini daljnje opremanje za šumske požare, kupovinu zapovjednog vozila i kompletiranje opreme u vozilima.

-Drago mi je da DVD ostvaruje dobre rezultate čime nastavljate tradiciju svojih prethodnika, a značajna je potpora Vlade Tirola - kazao je načelnik općine Velika Vlado Boban, a rad skupštine još su pozdravili Željko Obradović, izaslanik požeško-slavonskog župana, zatim Slavko Marinac, načelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Požega, Josip Ugrin, županijski vatrogasni zapovjednik, Tomislav Stokić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik, Zdenko Mautner, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Požege, te predstavnici drugih DVD-a i udruga.

Na kraju skupštine dodijeljeno je niz priznanja i zahvalnica za rad. Milan Pastuović primio je priznanje Vatrogasni veteran,Željko Perić spomenicu za 40 godina rada, Damir Milaković za 30 godina, te Vlado Boban i Marko Perčinić za 10 godina rada u vatrogastvu. Priznanja za položen ispit vatrogasne mladeži dobilo je 5 pripadnika društva, za zvanje vatrogasac 8,vatrogasac I klase 5, vatrogasni dočasnik 1, vatrogasni časnik 3 i za vatrogasnog časnika I klase 2 člana veličkog DVD-a. Uvjerenja za specijalnost tehničke intervencije primila su 3 člana,bolničara 4,te za dišne aparate 2 člana, posebne zahvalnice dobili su za suradnju kod opremanja društva Tomislav Stokić i Zlatko Zerdin, zapovjednik i tajnik VZ Pakrac-Lipik, a devet članova je dobilo zahvalnice za izniman doprinos spašavanju ljudi i imovine: Ivana i Eleonora Šostić, Manda i Mario Katavić,Ivan Banović,Luka Zvekić, Marinko Piščević, Matija Perić i Bojan Zec.

Više desetaka pripadnika mladeži darivano je slatkišima iz donacije „Podravke“, a za vrijeme druženja sudionika skupštine nastupio je Prestige band pod vodstvom Ivice Šalata.