Ponedjeljak, 08 Veljača 2016 11:25

21 operativac dobio vatrogasna zvanja i specijalnosti

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

88. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD ORLJAVAC -

ORLJAVAC - Proteklog vikenda DVD Orljavac je održao 88. redovnu godišnju skupštinu. Usvojena su izvješća o radu, poslovanju za prošlu godinu te program rada za 2016.

DVD Orljavac danas ima 80 članova od kojih je 36 operativnih, izvršnih, pričuvnih i počasnih. Podupirajućih ima 29, a djece i mladeži ima 15.

- Dobrovoljan rad prijašnjih generacija uvijek je služio kao primjer sadašnjim, a nadamo se i budućim generacijama da ostanu vjerni tradiciji vatrogastva - kazao je podnoseći izvješće zapovjednik DVD Orljavac Pero Pangjić, te dodaje da je dosta učinjeno na osposobljavanju članova za zvanja i specijalnosti u vatrogastvu čime je bio obuhvaćen 21 vatrogasac DVD-a Orljavac.

Kroz proteklu godinu DVD Orljavac je imao 22 intervencije, uredili su podrumske prostorije doma, dobili vatrogasno vozilo, kupili deset zaštitnih odijela, te dobili ili nabavili još ponešto opreme.

Na redovnoj skupštini je bilo gostiju iz DVD-a Rešetari, Voćin, Zakorenje, Velika, Golo brdo, Jaguplije, Kaptol, Trenkovo, Ivandol, Biškupci, Toranj i Pakrac, predsjednik Općinskog vijeća Brestovca Tomo Vrhovac, te županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin, koji je imao priliku i svečano uručiti diplome za položena vatrogasna zvanja i specijalnosti članovima DVD Orljavac.

Lovačko društvo iz Orljavca se zahvalilo na dugogodišnjoj suradnji te su ovom prigodom DVD-u Orljavac poklonili njihov vatrogasni rog star preko osamdeset godina, koji su slučajno našli u domu DVD-a Kaptol. Inače taj limeni instrument je bio u vlasništvu DVD-a Orljavac sve do domovinskog rata kada je nestao iz doma.

Tekst/foto: Vanja Protić