Nedjelja, 07 Veljača 2016 11:14

Dodijeljene vatrogasne spomenice i priznanja najzaslužnijim članovima

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

65. REDOVITA SKUPŠTINA DVD-a TORANJ -

TORANJ – U prostorijama DVD Tornja održana je 65. Redovita izvještajna skupština na kojoj su prisustvovali vatrogasci i mladež DVD-a Toranj i gosti DVD Velika, DVD Trenkovo, DVD Biškupci, DVD Golo Brdo, DVD Brestovac, DVD Kaptol, DVD Orljavac i DVD Potnjani koju su od DVD-a Toranj kupili jedno vozilo, zamjenik načelnika Općine Velika , predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović, predsjednik VZŽ Željko Petrović, predsjednik VZP Zvonko Jurić, te član županijske skupštine Požeško-slavonske Nedeljko Marić.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Toranj djeluje neprekidno od 1951. godine. Vatrogasno društvo broji 61 člana, aktivni 22 člana, pričuvni 9 članova, počasni 5 članova, vatrogasna mladež i djeca 25 članova. Prošle godine DVD Toranj imao je 8 intervencija od toga jedna intervencija požara na stambenom objektu, 7 požara otvorenog prostora i 2 sprovoda kao događaj. Odradili su i 18 radnih akcija od održavanja vozila i oprema, košnji trave oko doma, postavili su i rasvjetu na igralištu kraj doma, uredili groblje i dodatno uredili dom unutar i oko njega. Nabavljena je i nova oprema 5 intervencijskih vatrogasnih odijela, 4 para vatrogasnih čizama i dvije vatrogasne cijevi.

- Planova za 2016. godinu uvijek ima, naravno da ima što manje požara i poplava, a što više zabava i ovakvih druženja, no treba se pobrinuti i da se nabave nova intervencijska odijela, ponešto vatrogasne opreme, obaviti liječničke preglede, servisirati navalno vatrogasno vozilo, ugraditi punjač za akumulator i preurediti stepenište ulaza u dom – rekao je tajnik DVD-a Toranj Krunoslav Jogun.

Nakon završene skupštine podijeljene su diplome članovima DVD-a koji su stekli zvanje Vatrogasac, Vatrogasac 1. klase i Vatrogasni časnik 1. klase, a to su Ivan Bunjevac, Ivana Kapel, Matej Baumgartner zvanje Vatrogasac, Danijel Kapel, Josip Puškarić i Pišta Berdi zvanje Vatrogasac I klase. Mihael Kostadinović i Krunoslav Jogun zvanje Vatrogasni časnik I klase. Nakon toga podijeljene su i vatrogasne spomenice za 30 godina rada u DVD-u Toranj koje su primili članovi Damir Bunjevac, Borislav Švaić, Krešimir Dević, Zoran Jogun, Dario Kapl, Mario Kapl, Željko Kapel, Slavko Stožicki, Marin Bunjevac, Pero Miholić i Darko Kostadinović. Zahvalnice i priznjanja dobili su i načelnik Vlado Boban, Općinsko vijeće Velike, DVD Velika, Kuharice DVD-a Toranj, Vatrogasna mladež i djeca vatrogasci, Krešimir Dević (kuhar) i Nedeljko Marić.

Tekst/Foto: Alen Protić