Nedjelja, 24 Siječanj 2016 11:21

Brojni posjetitelji veselili se na Vincelovu u Vetovu

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

UDRUGA VETERI CASTRA UZ VETOVAČKE UDRUGE I PODUZETNIKE PONOVNO ORGANIZIRALA OBILJEŽAVANJE VINCELOVA ZA PAMĆENJE -

VETOVO – Trg sv. Vinka ponovno je bio ispunjen brojnim posjetiteljima na obilježavanju Vincelova u Vetovu. Članovi Udruge vinogradara i vinara Veteri Castra, uz pomoć svih ostalih udruga u Vetovu, te vetovačkih poduzetnika, posebno restorana Ribarska kuća i Schon Blick, organizirali su Vincelovo za pamćenje. Pripremali su se oni već nekoliko mjeseci za svoju proslavu, a posebno zadnjih tjedana, kada su organizirali i svinjokolju, te pripremili dovoljan broj vincelovskih štapova s kobasicom i slaninom, ali i 600 litara graha s suhim mesom. Desetak vetovačkih vinara ponudilo je i svoja kvalitetna vina za zagrijavanje.

Ni niska temperatura nije odvratila brojne posjetitelje, jer to je takav vinski blagdan, prosječni hladni siječanjski dan, no uz dobro vino, u Vetovu se moglo i zaplesati, te se dodatno zagrijati uz nekoliko tamburaških sastava, od mladih iz Grabarja i Kutjeva, do TS Bisernice i Stjepana Jeršeka Štefa.

Svečano orezivanje trsova i blagoslov vinograda na Trgu sv. Vinka održano je u oglednom vinogradu koje je podigla Udruga, vodio je vetovački župnik vlč. Tomo Mrnjaca, a uz vetovačke vinogradare i predsjednika udruge Branka Jakobovića, škarama su se koristili i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Nakon orezivanja nastupilo je veselje a nije izostalo niti veliko slavonsko kolo uz bećarce.