Subota, 23 Siječanj 2016 11:34

Vinkovo u Velikoj uz blagdansku vatru i Stjepana Jeršeka Štefa

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

23. PROSLAVA BLAGDANA SVETOG VINKA U VELIKOJ -

VELIKA – Turistička zajednica općine Velika pod pokroviteljstvom općine Velika i ove godine po 23. put organizirala je proslavu Vinkova, tradiciju koju uvijek obilježavaju na sam dan sv. Vinka. Obilježavanje je održano na već tradicionalnom mjestu na Trgu sv. Augustina, uz veliku blagdansku vatru. Da je Vinkovo u Velikoj uspješno organizirano govori i sam podatak od preko 600 posjetitelja kojima nije bilo problem uz čašu dobrog vina smrznuti se na -8 stupnjeva.

- Evo i 23 put uz veliku podršku vinara, vinogradara i udruga naše općine i ove godine uspješno smo organizirali Vinkovo u Velikoj. Naši vinari svim gostima i posjetiteljima osigurali su više od 1.500 L odličnog vina. Nadam se da će i ova godina biti dobra za vinogradare i vinare kao i prošla – rekao je načelnik općine Velika, Vlado Boban.

Nakon posvete blagdanske vatre, trsova, svih vinogradara, vinara, podrumara i vina koju je dao vlč. Mario Sanić, župnik velički, započeo je zabavni program na pozornici gdje su nastupili TS „Zlatna dolina“ i kao gost večeri Stjepan Jeršek – Štef. Svi posjetitelji su mogli kupiti suvenir čašu s natpisom „Vinkovo u Velikoj 2016.“ za simboličnih 25 kuna i besplatno piti vino kod svih vinara veličkog kraja na njihovim štandovima.

Za veliku i doista ukusnu gastronomsku ponudu kojoj niti naš fotoreporter nije mogao odoljeti pobrinulo se deset udruga iz općine Velika uz goste iz općine Raša. Veličko Vinkovo je jedinstveni primjer suradnje i zajedništva vinogradara, vinara, svih udruga koje postoje na području općine Velika, koje je pokazano i na brojnim drugim manifestacijama, od Najdužeg stola, Dana udruga, humanitarnih manifestacija i dr.

Tekst/foto: Alen Protić