Subota, 12 Prosinac 2015 17:10

Najmlađim članovima djed Božičnjak donio poklon paketiće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BOŽIĆNO OKUPLJANJE ČLANOVA UDRUGE GLUHIH I NAGLUHIH OSOBA -

POŽEGA – Dolazak Božića okupio je i sve članove Udruge gluhih i nagluhih osoba grada Požega i Požeško-slavonske županije na tradicionalno božićno okupljanje i druženje.

- Moram napomenuti da je ova godina za našu Udrugu i članove bila izuzetno teška, financijski neizvjesna, budući da Udruga nije imala osigurana sredstva za osnovni rad, kao i za režijske troškove. No unatoč svemu udruga bilježi niz aktivnosti, a provela je i dva projekta „Tumač hrvatskog znakovnog jezika gluhih – podrška u komunikaciji gluhim osobama“ kojega je financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih, te projekt „Asistent gluhim i nagluhim osobama“ kojega je financirao Hrvatski zavod za zapošljavanje. Uspjeli smo privesti 2015. godinu kraju samostalno, uz pomoć grada Požege i Požeško-slavonske županije, stoga se nadamo u slijedećoj 2016. godini također njihovoj pomoći – istakla je predsjednica udruge Jadranka Vukoja, koja je ovo sve rekla na znakovnom jeziku gluhih osoba.

Za najmlađe članove udruge, djecu oštećenog sluha, ovo je bio radostan trenutak, jer je došao i djed Božičnjak te im donio poklon paketiće. Udruga se zahvalila tvrtki „Elektro-team“ vlasnika Tomislava Čabraje iz Vidovaca, koja je osigurala poklon paketiće za djecu oštećenog sluha, što ova tvrtka već godinama omogućuje. Poklon paketiće u prigodi Božića udruga je osigurala i za odrasle članove.