Petak, 04 Prosinac 2015 12:56

Sv. Nikola došao na motoru s prikolicom punom poklona

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

IAKO SU NEVOLJKO KRENULI NA LIJEČNIČKI PREGLED I U OBILAZAK KNJIŽNICE UČENICI PLETERNIČKIH PODRUČNIH ŠKOLA NA KRAJU SU BILI JAKO IZNENAĐENI -

PLETERNICA – Zavjet šutnje je vladao u jednoj od najvećih hrvatskih škola, pleterničkoj OŠ fra Kaje Adžića i njenih 12 Područnih škola, jer se nije smjelo znati za iznenađenje koje im je pripremio grad Pleternica i Moto klub Buls Pleternica. Čak i mi iz medija smo zamoljeni da ne odamo da smo pozvani na iznenađenje.

Uredno u koloni po dvoje izlazili su iz autobusa koji su ih dovozili iz Područnih škola od Buka do Sulkovaca, Zagrađa, Zarilca, Bučja, Frkljevaca, Gradca, Drenovca, Kuzmice i dr. do Matične škole. Ni oni učenici koji su ih drugi dočekali u Matičnoj školi nisu znali o čemu se zapravo radi, tako da je iznenađenje bilo potpuno. Kada je sveti Nikola na motoru dovezao gradonačelnicu, a njegovi pomoćnici prikolice pune poklona, ushićenje je bilo jače i od bruma motora kojim su dečki iz lokalnog Moto kluba Bulsi turirali i stvorili moto atmosferu. Kada su još shvatili da za sve njih 452-je, baš za sve ima i vrećica sa slatkim poklonom, a šibe za učiteljice, oduševljenju nije bilo kraja.

- Ovdje smo se danas okupili priređujući jedno lijepo iznenađenje za svu djecu od 1. – 4. razreda iz svih Područnih škola. Uspjeli smo to sve održati u tajnosti do posljednjeg trenutka, a želja nam je bila, mene osobno i gradske uprave, te moto kluba da za djecu osiguramo prigodne pakete uz sv Nikolu, koji je i zaštitnik grada Pleternice. Za dva dana obilježavamo Dan grada, a uz sv. Nikolu djeca uvijek očekuju darove. To će postati tradicionalna manifestacija, ali naravno više neće biti ovakvo iznenađenje za djecu kao ove godine – istakla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

Pleternički Bulsi dobro surađuju sa gradom prilikom svih humanitarnih akcija, a grad Pleternica podržava sve njihove manifestacije, nadaleko poznate moto susrete, odlazak karavane u Vukovar, na utakmice reprezentacije i sl. – Ovo je bila još jedna od humanitarna manifestacija koju organiziramo zajedno s gardom. Pripremali smo se nekoliko dana za sve ovo, i uspjeli sve organizirati, kako vidite na radost i veselje djece, posebno na buku i zvuk koju prave naši motori - rekao je Tomislav Mogušar.

Kada je gotovo polovina djece dobila paketiće prikolica je već bila prazna, pa je gradonačelnica Jozić zatražila jednu šibu za sv. Nikolu, jer nije donio dovoljno poklona za svu djecu. Već je počeo vrdati sv. Nikola i izgovarati se da će ostalima donijeti sljedeće godine, no spasili su ga njegovi pomoćnici koji su s prikolicom iza motora dovezli još jednu i dostatnu količinu poklona za svih 452. djece.

Tekst/foto: Vladimir Protić