Petak, 04 Prosinac 2015 10:08

Ronioci aktivni i bez otuđene opreme

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RONILAČKI KLUB POŽEGA -

SLAVONSKI BROD - Unatoč otuđenju ronilačke opreme do koje je došlo na kraju kupališne sezone na požeškim bazenima, Ronilački klub Požega, zahvaljujući solidarnosti ronioca, prvenstveno iz Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia iz Slavonskog broda nastavio je s radom.

oroz- Ovog ljeta na požeškim bazenima obavili smo preko sto urona što je rezultiralo učlanjenjem u klub 16 novih članova, od kojih su devet u listopadu uspješno u Puli položili prvu zvjezdicu odnosno postali su ronioci na otvorenim vodama, a jedan član kluba je istovremeno položio za drugu zvijezdicu odnosno R2 kategorija - doznajemo od ronioca Zdenka Oroza, koji je ovaj mjesec nakon obuke u Slavonskom Brodu i Bibinju kod Zadra položio za voditelja ronjenja R3. Tim polaganjem klub je dobio osobu koja ih može samostalno voditi na urone bilo gdje u svijetu, a do sad su za urone morali angažirati voditelje iz drugih klubova odnosno Centara. Oroz smatra da će se sad klub još više razvijati bez obzira na materijalnu štetu koju je pretrpio.

S eko akcijama na kojima požeški ronioci godinama sudjeluju nastavljaju iza Nove godine, a nadaju se do tad i nabaviti novu opremu jer su im nakon krađe opremu posuđivali brodski ronioci. Ovaj vikend ipak nekoliko ronioca odlazi na tradicionalni uron u Kraljevicu gdje će se održati Sedmo podmorsko hodočašće Svetom Nikoli.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Ronilački klub Požega