Subota, 31 Listopad 2015 12:47

„Hvala“ koje smo dobili od mališana najveća je nagrada

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA RADOST POSTAVILA ČETVRTO DJEČJE IGRALIŠTE U PLETERNIČKIM NASELJIMA -

FRKLJEVCI – Pleternička Udruga „Radost“ u posljednje dvije godine kroz svoje projekte izgradila je i postavila nekoliko dječjih igrališta u veća naselja oko grada Pleternice. Ovo u IMG 5327Frkljevcima je četvrto koje je završeno u svečano predano djeci na upotrebu, a do sada su postavili u Gradcu, Blacku, Sulkovcima.

– Ovdje smo dali djeci i mještanima jedno veliko veselje, vidimo da su djeca presretna. Nisu imali igralište ni kod škole, pa smo odlučili postaviti ga ovdje kod doma, upravo između dva naselja Frkljevci i Kadanovci, iz kojih djeca pohađaju i ovu Područnu školu. Kad smo prije neki dan sve postavili, fascinirao me je jedan dječak koji je iz košare na ljuljački kazao „Hvala vam“. To je nama dodatna motivacija da obiđemo sva naša sela i postavimo takva igrališta – istakao je Darinko Soldo, predsjednik Udruge Radost, koji se zahvalio prije svega Zakladi Slagalica koja je pomogla i ovaj projekt s 13.000 kn, gradu IMG 5330Pleternica, mještanima sela koji su dali puno dobrovoljnih sati rada i ostalim donatorima koji su pomogli u realizaciji. Na igralištu su postavljene četiri grupe igrala, od ljuljački, tobogana, klackalica i drugog, te sjenica za odmor odraslih koji čuvaju djecu dok se igraju. U sve je uloženo 25 tisuća kuna i puno rada. Najavio je i uskoro izgradnju dječjeg igrališta u Buku, te s Udrugom slijepih i slabovidnih osoba grada Pleternice zajednički projekt na postavljanju dječjeg igrališta u Veseloj.

Grad Pleternica podržava rad Udruge Radost, te im osigurava sve što im u realizaciji projekta zatreba, a ovdje posebno jer je na sadašnjem igralištu bila velika depresija u zemlji. – Ovo je IMG 5328njihov peti projekt, koji uz članove udruge uvijek pomaže i grad Pleternica, a uz puno rada samih mještana, ovo je projekt zajedništva svih koji su sudjelovali. Radosna vijest je što je još jedna naša udruga dobila sredstva za izgradnju još jednog dječjeg igrališta. Obzirom da smo u dvije godine postavili pet dječjih igrališta u našim selima, šesto je u planu, a i Pleterničani očekuju dječje igralište u Parku. Nadam se da će nove mjere pronatalitetne politike nove Vlade RH usmjeriti sredstva i za to igralište u Pleternici – istakla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

Nakon svečanog otvaranja, djeca su najboljim primjerom pokazala da cijene ono što su im stariji napravili, okupirali sva igrala uz smijeh i graju.

Tekst/foto: Vladimir Protić