Četvrtak, 08 Listopad 2015 10:35

Pobjednici iz Pleternice i Oriovca

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

10. JUBILARNA FIŠIJADA U LIPIKU SA 42 NATJECATELJA -

LIPIK - Najbolji fiš majstor jubilarne 10. Fišijade održane povodom Dana grada Lipika u lipičkom parku je Tomislav Milković iz Pleternice, Mladen Haringa kao drugi i Danijel Boranić kao treći su iz Oriovca.

Tako je odlučio peteročlani žiri u sastavu Josip Huška, Ivana Pavlović, Vlado Maraković Vabec, Franjo Zvonko Širac i Željko Bubalo. U spravljanju fiša u lipičkom parku kod Jelkinog brijega natjecale su se 42 ekipe koje su imale dva i pol sata za pripremu fiša. Ovogodišnji natjecatelji došli su iz Lipika, Pakraca i okolnih mjesta, Garešnice, Novske, Bjelovara, Požege, Oriovca, Starog Slatinika, Pleternice, Hercegovca, Vrbja i Baranje. Prvo mjesto osvojilo je poklon bon TZ Grada Lipika u iznosu od 500 kn i kotlić, drugo mjesto poklon bon 200 kn i kotlić, a treće mjesto poklon bon od 100 kn i set noževa. Poklone je uručio gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Sunčano vrijeme išlo je na ruku ovogodišnjoj fišijadi koja je privukla izuzetno puno posjetitelja. Na prostoru parka uživalo se u bogatoj ponudi, od lunaparka, vožnje fijakerom i turističkim vlakićem, jahanje konja te bogatoj ugostiteljskoj ponudi, a u glazbenom djelu goste je zabavljao bend Pravo vrijeme iz Požege. Djecu je zabavljao pantomimičar, prigodno su nastupile Mažoretkinje grada Lipika, a u turističkom vlakiću i vožnji gradom svirao je Gradski puhački orkestar Lipik.

Tekst/foto: G.V.