Četvrtak, 24 Rujan 2015 09:32

Zdravstvena i radna terapija za osobe s posebnim potrebama

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OTVOREN NOVI MULTIFUNKCIONALNI CENTAR UDRUGE „MI“ -

POŽEGA – U sklopu Projekta Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom u Požegi danas je otvoren novi centar u zgradi Udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Mi“ i potpuno opremljen za rad. Dosadašnjim aktivnostima, brojnim projektima i donacijama Udruga je izgradila dvije zgrade u kojima se provodi dnevni boravak djece s posebnim potrebama, radionice i ostale aktivnosti udruge, a drugu zgradu gdje su predviđene aktivnosti oko rehabilitacije osoba s potrebama nisu uspjeli opremiti potrebnom opremom, što je sada učinjeno ovim projektom
- Projekt je vrijednosti 150 tisuća eura, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u 100% iznosu. Partneri su uz Udrugu Mi, Centar za rehabilitaciju Zagreb, RRA Požeško-slavonske županije, Područni ured Zavoda za zapošljavanje. Cilj projekta je povećanje konkurentnosti i zapošljivosti osoba s invaliditetom. Kroz projekt će se provoditi radne edukacije za 30-osoba s invaliditetom, od edukacija i radnih terapija, te tri fizioterapeuta koji će provoditi zdravstvene terapije. Centar je opremljen sa svom opremom da bi u potpunosti mogao raditi – istakao je dr. sc. Marko Šostar, pročelnik EU ureda grada Požega koji je pripremao cijeli postupak do njegovog odobravanja. Osobe u projektu će proizvoditi razne proizvode, od keramike, i drugih materijala, koje će se plasirati na tržište i pokušati osigurati održivost projekta.

- Izražavam svoje veliko zadovoljstvo što u gradu Požegi uz jedan aktivan pristup udruga u ovom slučaju Udruge Mi, uz potporu grada Požege dolazi do ovakvih projekata. Pozivam i druge udruge na području grada Požege, ako ima vizija, ako ima razrađenih ideja mogu aktivnim pristupom doći do sredstava iz europskih fondova, a i tim ljudi koji radi na stvaranju projekata u gardu Požegi otvoren je za suradnju. Zadovoljan sam što je ovaj prostor koji nije cijelim svojim dijelom bio u funkciji sada stavljen dodatnim opremanjem u funkciju sugrađanima koji imaju poteškoće. Ovim projektom im kroz 16 mjeseci olakšavamo život i donosimo novu perspektivu da svojim radom budu korisni za cijelu zajednicu – rekao je požeški gradonačelnik Vedran Neferović, koji je rezanjem vrpce otvori centar za korisnike.

Voditeljica Multifunkcionalnog centra Mirjana Gunčević pozvala je sve osobe s invaliditetom na području županije da se jave u Udrugu Mi kao bi se uključili u rad centra.

Tekst/foto: Vladimir Protić