Ponedjeljak, 14 Rujan 2015 12:48

Pobjednici 21. Državnog natjecanja u lovnom streljaštvu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

21. DRŽAVNO NATJECANJE HRVATSKOG LOVAČKOG SAVEZA U LOVNOM STRELJAŠTVU -

Nakon dvodnevnog natjecanja u disciplinama trap i parkur dobili smo ekipne i pojedinačne pobjednike kojima su dodijeljeni pehari, medalje i nagrade, a uručili su ih potpredsjednici HLS-a Vinko Pavlić i Zdravko Vujnović.

Momčadski državni prvak je Koprivničko-križevačka županija sa 201 pogotkom, druga je Zadarska županija sa 196, koliko ima i trećeplasirana Brodsko-posavska županija. Prvaci su primili i prijelazni pehar. – Naša ekipa su najbolji strijelci naše županije koje smo dobili na izlučnim natjecanjima svih lovačkih društava. Svakako je ovo za nas iznenađenje jer u parkuru kao novoj disciplini nismo dovoljno vježbali pošto nemamo takvo strelište u našoj blizini. I ovdje smo došli dva dana ranije prije natjecanja te smo cijelo vrijeme vježbali i trenirali – istakao je vođa ekipe Ivan Crnković, a ekipu su činili strijelci Krunoslav Jurić, Tihomir Majdančić, Zlatko Belec, Josip Hojsak, Damir Mehkek i Dejan Marković. Svi su zadovoljno odličnim uvjetima koje pruža strelište u Bzenici i domaćinstvom LS Požeško-slavonske županije.

Pojedinačni pobjednik je bio 30-godišnji Matija Parlaj iz Krapinsko-zagorske županija, drugi je Dražen Metz iz Vukovarsko-srijemske i treći Matija Rožar iz Istarske županije. – Pobjednik sam natjecanja u Krapinsko-zagorskoj županiji i prvi puta sam došao na državno natjecanje. Prvi puta sam pucao i na natjecanju iz parkura ove godine, stoga sam posebno zadovoljan odličnim rezultatima koje sam postigao – istakao je Matija Parlaj.

Kako je tek otvoreno strelište za užljebljene cijevi održanom je po prvi put revijalno natjecanje , a već od slijedeće godine i ta disciplina će biti obvezna u natjecanju. Kako je to prvo strelište koje omogućuje tu vrstu natjecanja očekuju se lovci iz cijele Hrvatske u Bzenici na treniranjima i prednatjecanjima. Najbolji pojedinac u gađanju sa karabinom je Davor Pelin ispred Stipe Šabića i Ivana Biloglava, a ekipno su to prvi Bjelovarsko-bilogorska, drugi Dubrovačko-neretvanska i treća Zadarska županija.

U međudržavnom natjecanju strijelci Slovenije ove godine su, za razliku od prošle, bili bolji od Hrvatske, ostvarivši 461 pogodak od domaćina koji su ostvarili 452 pogotka, pa im je pripao prijelazni pehar.

Tekst: Vladimir Protić