Nedjelja, 30 Kolovoz 2015 12:10

Izložbom najavljena moto utrka Velika nagrada Požege

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA O 40 GODINA AUTO I MOTO UTRKA NA SLAVNOJ GLAVICI -

 POŽEGA – Izložbom fotografija u prostoriji Oldtimer kluba Trophy Požega 40 godina automobilskih i motociklističkih utrka na slavnoj Glavici, ujedno je i najavljena Moto utrka Međunarodnog prvenstva Hrvatske Velika nagrada Požega 2015. godine koja će se održati u nedjelju 06. rujna.

IMG 8181Stare fotografije prvih početaka automobilskih utrka na Glavici dočarale su što je Glavica bila nekada za Požegu i što su automobilske trke donosile Požegi. Bile su ta tada jedne od najvećih utrka na području bivše države, koje su na Glavicu privlačile i do 35 tisuća gledatelja, preko stotinu automobila na utrkama u nekoliko kategorija, po pedesetak legendarnih „fićeka“ na startu, poznati automobilistički asovi vozili su zbog prestiža na Glavici, a Požežani su među prvima mogli vidjeti i utrke nekih kategorija Formula.

 Fotografije su prikupili članovi nekadašnjih auto i mkoto klubova od kojih još neki rade, a dio fotografija je iz arhive poznatog foto reportera Duška Mirkovića.

 Dio vozača koji će uzeti učešće na nedjeljnoj utrci dovezli su svoje motore i prezentirali posljednje medalje i pehare koje su osvojili na utrkama.

Tekst/foto: Vladimir Protić