Nedjelja, 30 Kolovoz 2015 11:34

JournalVallisAurea u nakladi požeškog Veleučilišta

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PREDSTAVLJEN PRVI BROJ ZNANSTVENOG ČASOPISA KAO PLOD MEĐUNARODNE SURADNJE -

PODGORJE – Prvi broj znanstvenog časopisa “InternationalJournalVallisAurea” u nakladi Veleučilišta u Požegi i udruženja DAAAM iz Beča predstavljen je javnosti u Klijeti i spremištu vina požeškog Veleučilišta u Podgorju u središtu vinograda koje obrađuje Veleučilište. U njemu je objavljeno 11 znanstvenih radova, a objavljen je u nakladi od 150 primjeraka, te su uključeni autori iz šest europskih država. Objava časopisa je plod višegodišnje suradnje Veleučilišta i udruženja DAAAMInternational iz Beča koja je pokrenuta prilikom organiziranja znanstvene konferencije VallisAurea. Nositelji te suradnje su profesor Branko Katalinić sa Tehničkog sveučilišta u Beču i prodekan požeškog Veleučilišta Berislav Andrlić.

– Pokrenuli smo našu nakladničku djelatnost, koja je jedna od osnovnih djelatnosti u našem radu, a do sada su naši profesori izdali nekoliko knjiga, desetak udžbenika te oko 400 znanstvenih i stručnih radova – kazao je Dinko Zima, v.d. dekana Veleučilišta u Požegi.

- U uvjetima u kojim mi danas živimo jedini recept za uspjeh je „Načini svoju mrežu“ i ovaj časopis je rezultatProf. Katalinić djelovanja te mreže ljudi. Kao inženjer sam napravio svoj krug. Moji roboti i montažni sustavi rade u industriji, a moji doktori vode svjetske koncerne. Došao sam u onu fazu da mogu reći istinu i nemam straha za karijeru. Lijepo je kada čovjek dođe u takvu situaciju – izjavio je prof. Branko Katalinić.

Gosti na promociji bili su čelnici Veleučilišta u Slavonskom Brodu, Veleučilišta u Vukovaru, kao i Sveučilišta u Zadru. Časopis će izlaziti dva puta godišnje u online izdanju.

Tekst/foto: Vanja Protić