Petak, 26 Lipanj 2015 10:18

Otvoren prvi požeški „Park za pse“

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

NA KRAJU ŠETNICE KRAJ ORLJAVE U POŽEGI -

 POŽEGA - Zahvaljujući sredstvima Zaklade Slagalice koje je Udruga za zaštitu životinja Sirus Požega dobila na natječaju „Naš doprinos zajednici“ u četvrtak, 25. lipnja, u Požegi je svečano otvoren prvi Park za pse na našem području. Park je izgradilo 20-ak volontera Udruge, koji posebno zahvaljuju svojoj volonterki Mariji Hrvat na napisanom projektu, Gradu Požegi i tvrtki Komunalac na doniranom zemljištu i Zakladi Slagalica koja je osigurala novac za projekt. Nakon tisuću sati rada na kraju šetnice uz Orljavu osvanuo je park sa stupovima, klackalicom, gumama, tunelima, pješčanicima…

 Park za pse svečano je otvorio gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović koji je pozdravio dosadašnji rad Udruge i aktivnost njene predsjednice Gordane Malbašić te izrazio žaljenje što grad nije uvijek u mogućnosti financijski odgovoriti na sve potrebe rada Udruge Sirius.

Unatoč brojnom otuđivanju materijala sa gradilišta, iz Udruge se nadaju da će građani znati cijeniti uloženi rad i trud i da će koristiti Park odgovorno, jer je to jedini prostor u gradu gdje mogu slobodno pustiti svoje pse da se druže s drugim psima i to u sigurnom, ograđenom i uređenom prostoru. U Parku, Udruga za zaštitu životinja Sirius planira organizirati i razne edukacije, radionice sa dreserima pasa, udomljavanje životinja o kojima Udruga skrbi, ali najviše se apelira na sve građane da slobodno sa svojim ljubimcima koriste park, poštuju pravila ponašanja koja se nalaze na ulazu i iskoriste darovani prostor koji pripada svima.

 U suradnji s Gradom Požegom i Veterinarskom stanicom Požega i u ovoj godini se nastavlja projekt „Članarina za kastraciju“ stoga iz Udruge apeliraju na vlasnike kućnih ljubimaca da se uključe u projekt ukoliko žele kastrirati odnosno sterilizirati svoje životinje. Podsjećaju i stare članove da obnove svoje članstvo i u ovoj godini, a poziv je otvoren i za sve ljude koji plaćanjem članarine žele pomoći radu Udruge koja se financira isključivo iz donacija. Sve osobe koje razmišljaju o nabavci psa ili mačke iz Udruge mole da razmisle o udomljavanju jer moto Udruge Sirius ali i svih Udruga koje se bave zaštitom i spašavanjem životinja je: Udomi, ne kupuj!

Tekst/foto: Vladimir Protić