Četvrtak, 25 Lipanj 2015 13:48

Alaginci dobili novo dječje igralište

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

JOŠ JEDNO DJEČJE IGRALIŠTE U POŽEŠKOM KRAJU -

 ALAGINCI - Udruga za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba s invaliditetom, Mjesni odbor Alaginci, Zaklada „Slagalica" te Grad Požega, su omogućili da djeca i njihovi roditelji iz Alaginaca dobiju novo dječje igralište. Od Zaklade „Slagalica" dobili su 13 tisuća kuna za njegovu realizaciju, te su od donatora, mještana i Grada Požege skupili još 13 tisuća kuna. Cijelo igralište su izgradili mještani Alaginaca, gdje su zadnjih par dana radili dan i noć, kako bi sve bilo spremno za veliko otvorenje. U sklopu dječjeg igrališta uređeni su i tereni za nogomet i odbojku te mala sjenica za odmor.

 - Naša Udruga se ponosi što je, zajedno s mještanima Alaginaca, Gradom Požega i Zakladom „Slagalica", uspjela riješiti ovaj projekt i izgraditi igralište. Cilj naše akcije je integracija osoba s invaliditetom, da i oni mogu nešto dati zajednici i to nas veseli – rekao je Marinko Zeljko, predsjednik Udruge za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenje osoba s invaliditetom.

 - Uz jedno zajedništvo uspjeli ste realizirati ono što ste željeli, a nama u Gradu Požegi je želja da, upravo na ovakav način i uz suradnju s građanima te otvorenim dijalogom i komunikacijom, pokušamo osigurati kvalitetniji i ljepši život – poručio je gradonačelnik Vedran Neferović na otvaranju koje je zajedno s djecom otvorio rezanjem vrpce i davanju na korištenje djeci.

Tekst/foto: Vanja Protić