Ponedjeljak, 11 Svibanj 2015 16:07

Dobitnici Zlatne povelje za Najbolji pothvat 2014.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

VATROGASCI DVD PLETERNICE OBILJEŽILI SVOG ZAŠTITNIKA SV. FLORIJANA -

 PLETERNICA – Vatrogasci DVD Pleternice protekle godine zaista si imali pune ruke posla i preko 500 intervencija na poplavama koje su u nekoliko navrata zadesila pleterničko područje, a najviše prigradsko naselje Gradac i zapadne ulice grada Pleternice. Za to značajno djelovanje i uspješno spašavanje ljudskih života i materijalnih dobara dobili su priznanje od grada Pleternice i IMG 9534Županijske vatrogasne zajednice, a ovih dana je uslijedilo i najviše priznanje Hrvatske vatrogasne zajednice.

Na svečanoj sjednici u Opatiji dodijeljena im je Zlatna povelja za Najbolji pothvat 2014. godine koju je široj javnosti i svim članovima DVD Pleternica predstavio predsjednik društva Radovan Rotar i zapovjednik vatrogasaca Dragutin Žnidarec, na svečanoj sjednici povodom obilježavanja svog zaštitnika sv. Florijana.

- Ovo je naš trud i zahvalni smo što je to netko i primijetio i HVZ nas je kandidirao i dodijelio Zlatnu povelju. Svjesni smo što smo sve prošli i radili prošle godine, to je nagrada cijelom ovom društvu, ali i obveza da nastavimo u slučaju potrebe i idućih godina. Ovo društvo je puno uložilo u školovanje i edukaciju svojih članova i ovo je rezultat svih tih napora. Ovo je najviše priznanje i još nema veće jer dolazi od naše struke – istakao je zapovjednik Žnidarić.

Vatrogascima je čestitala i njihova gradonačelnica Antonija Jozić koja je ponosna na njih. – U godini koja je bila katastrofalna za cijelu Hrvatsku i imali poplave, jedno malo društvo iz malog grada dobiva ovakvo jedno veliko priznanje, onda je ono još i veće. Zlatna plaketa je najveće priznanje za sve vatrogasce našeg grada Pleternice, ali i naših malih vatrogasnih društava koji su uskakali i pomagali vama. Ja sam sa vama kad je dobro i kad je loše i uvijek na mene možete računati.

Tekst/Foto: Vladimir Protić