Srijeda, 18 Ožujak 2015 14:16

Najveće zavičajno okupljanje Ličana

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

19. LIČKA VEČER POŽEŠKE VILE VELEBITA -

POŽEGA – Tradicionalna, po 19. puta održana Lička večer u organizaciji Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita iz Požege okupila je preko pet stotina gostiju i napunila dvoranu Restorana Sara. Osim Požežana ličkih korijena Ličkoj večeri odazvali su se i gosti iz Like, zamjenica gradonačelnika Gospića Marta Grgurić i zamjenica ličko-senjskog župana Ivana Tomaš, predsjednik Skupštine Brodsko-posavske županije Pero Ćosić. Večeri su nazočili i saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i njegov zamjenik Ferdinand Troha požeški gradonačelnik Vedran Neferović i njegovi zamjenici Mario Pilon i Darko Puljašić, zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar i drugi uglednici iz političkog, kulturnog i gospodarskog života Požeštine.

Svečanost su otvorili članovi mješovitog pjevačkog zbora Vila Velebita s hrvatskom i ličkom himnom pod ravnanjem prof. Monike Sakač Botički, a u nastavku su goste zabavljali članovi poznatog tamburaškog sastava „Slavonski dukati“. Uz njih je kao solista nastupio gost večeri Stjepan Jeršek Štef i mlada solistica Ivana Galović.

Za svu organizaciju ove tradicionalno uspješne zavičajne priredbe, zaslužan je svakako predsjednik društva prof. dr. sc. Josip Fajdić, koji neumorno tijekom godine obogaćuje kulturni i društveni život grada Požege, brojnim izložbama, promocijama i koncertima, a kruna rada društva svakako je ovo najveće ličko okupljanje na ovim prostorima. Članovi društva u tome ga svesrdno podupiru, a i brojni gosti su mu čestitali na tome. Uz tradicionalno bogati meni domaćih slavonskih i ličkih delicija Lička večer poznata je i po najbogatijoj tomboli u kojoj učestvuju svi gosti.

 Tekst/foto: Vladimir Protić