Subota, 14 Ožujak 2015 18:19

Uz Dan grada najviše izlagača antikviteta

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

4. SAJAM ANTIKVITETA TJEDNIKA KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA -

POŽEGA – Jedna od manifestacija za obilježavanje Dana grada Požege i Grgureva bio je i 4. Sajam antikviteta koji organizira tjednik Kronika požeško-slavonska uz pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Požege. Ovaj Sajam antikviteta bio je najveći do sada s 33 izlagača iz cijele Slavonije i Baranje.

– Rekordno smo napunili požešku pješačku zonu i ulicu Dragutina Lermana s najviše do sada izlagača koji su došli na požeški Sajam antikviteta, a izlagači su uglavnom iz Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Sisačko-moslavačke županije. Zadovoljstvo nam je što smo ovaj puta imali i 6 domaćih izlagača iz grada Požege, koji su se odvažili izložiti i predstaviti svoj hoby ili sve više svoju novu djelatnost – istakao je organizator Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika, koji je posebno zadovoljan što je Sajam antikviteta posjetila i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, koja je nazočila manifestacijama obilježavanja Dana grada Požega i Grgureva. Kroz prostor sajma održan je i svečani mimohod više od 200 pripadnika povijesnih postrojbi iz Hrvatske i inozemstva uz puhačku glazbu Trenkovih pandura.

Zadovoljni su bili i izlagači, a još više posjetitelji Sajma antikviteta, kojih je ovaj 4. puta također bilo najviše, jer su toga dana što zbog manifestacija Dana grada, što zbog prisege mladih ročnika u grad Požegu slilo blizu 4.000 gostiju. Požežani pozdravljaju ideju i realizaciju Sajma antikviteta i želja im je da godišnje bude i više sajmova, po mogućnosti da se ustale svakog mjeseca.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Vanja Protić i Alen Protić