Breadcrumbs

Nedjelja, 01 Travanj 2012 17:45

Sve popularnije «uhvati i pusti»

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

30. GODINA SPORTSKOG RIBOLOVNOG DRUŠTVA „SLAVONAC“ JAKŠIĆ  -

JAKŠIĆ - Puna tri desetljeća marljivog i predanom rada od 1982. godine je iza jakšićkih ribiča. Kroz to su vrijeme oni puno toga učinili što se danas ponajbolje vidi kroz dobro uređene ribnjake ali i vlastiti ribički dom.

P3267762- Naši ribnjaci su dobro uređeni. U ovom zadnjem provodimo „Ulovi i pusti“ i to je drugi takve vrste ribnjak u Požeško-slavonskoj županiji. Tu se nalaze „kapitalci“ od osam do 15 pa i više kilograma. Drugi je ribnjak namijenjen svima i tu se peca po uobičajenim pravilima - kaže jedan od najstarijih članova društva i osnivač, Đuro Makarević dodajući kako društvo raspolaže s pet hektara pod vodom na kojima se nalaze ribnjaci u tri kasete.

Sportsko ribolovno društvo „Slavonac“ iz Jakšića okuplja 40 članova no do kraja ih godine dođe još 15-ak.

P3267766- Svojedobno je ovo društvo imalo čak 155 članova no ova kriza i recesija ostavljaju i tu trag. Obaveze članova nisu male. Uz 450 kuna članarine tu su i obavezne radne akcije te još po 25 kuna ako ide pecati. Sve u svemu kada se to zbroji to i nije mali iznos. Iako smo puno toga napravili planova i želja imamo još. Naime želimo urediti donje prostorije a treba nam i vlastito  posuđe. Trebalo bi urediti i stepenište.  Nastojat ćemo to uređivati prema našim financijskim mogućnostima. Zadnje tri godine najviše smo ulagali u taj novi ribnjak, nešto više od sto tisuća kuna je tamo uloženo - kaže Makarević podsjećajući kako su članovi društva lani raspolagali s više od 60 tisuća kuna, što su uložili u renoviranje društvenog objekta, postavljanja nove vanjske žbuke.

Da su članovi društva i lani bili vrijedni i marljivi čulo se na godišnjoj skupštini iz izvješća predsjednika društva Željka Kocijana koji je podsjetio na brojne akcije, te isto tako i organizirana natjecanja na ribnjacima, udicom na plovak, noćni ribolov, šaranski kup. Imaju i ekipu juniora i kadeta za natjecanja na županijskom i regionalnom nivou.

Na održanoj su skupštini uručena priznanja najstarijim ribičima Zlatna značka Hrvatskog ribolovnog saveza Đuri Makareviću i Ivanu Rek. Srebrnu značku HRS dobili su Slavko Banaj, Jaroslav Kavaš, Tomislav Posavac, Đuro Pus i Slavko Pedić, a brončane značke dobili su Damir Pečur, Mario Pus, Dalibor Banaj, Ivo Čiček, Antun Pažin i Antun Jurčak.

(V.Re.  i V. Pr.)