Srijeda, 14 Siječanj 2015 14:26

Župan i gradonačelnik Požege obišli obitelj Prispilović

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

OBITELJ STRADALA MATERIJALNO U POŽARU -

SEOCI - Alojz Tomašević župan Požeško-slavonski danas je posjetio kuću četrnaestočlane obitelji Prispilović iz mjesta Seoci, kojim je jučer poslijepodne izbio požar, u kojemu na sreću nije bilo ozlijeđenih. Do požara IMG 6422je došlo zbog dimnjaka koji je prenio toplinu na preblizu postavljen drveni ormar. Šteta nije velika ali su ostali bez odjeće i knjiga za školu. Župan Alojz Tomašević ispred županije Požeško-slavonske je dao financijsku pomoć od 2.000 kuna te rekao kako se nada da će ova sredstva pripomoći u obnovi kuće. - Sredstva Županije su skromna, ali u ovakvim situacijama moramo pomoći - rekao je župan Tomašević.

Obitelj je posjetio i gradonačelnik Vedran Neferović, kako bi se upoznao s njihovim potrebama za pomoć. Kao najnužnije, dobili su nekoliko paketa kućnih potrepština. Iako materijalna šteta nije velika, u obitelji s 14-ero članova potrebe su uvijek velike. Trenutačno su im najpotrebniji ormari, kreveti i nešto odjeće. Prostoriju u kojoj se zapalio dimnjak već uređuju uz pomoć prijatelja, pa im nedostaje samo nešto materijala.gradonačelnik obišao obitelj prispilović

Zbog slabog materijalnog stanja Prispilovići godinama dobivaju potpore Grada Požege u sklopu socijalnog programa, što niti ovaj put neće izostati. Od primanja imaju samo socijalnu pomoć i dječji doplatak.

Tekst: Vanja Protić
Foto: Vanja Protić