Srijeda, 05 Studeni 2014 11:37

Ministar Matić u tri godine nije došao u Pakrac

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PAKRAČKI I LIPIČKI BRANITELJI U ZAGREBU DALI POTPORU SUBORCIMA  -

 PAKRAC / LIPIK – Hrvatski branitelji s pakračko-lipičkog područja ovog su tjedna po drugi puta bili u Zagrebu kako bi dali potporu prosvjedu 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida. S njima su proveli dio ponedjeljka, odnosno utorka.

- branitelji2Sami smo se organizirali i došli smo dati im potporu. Ovi stopostotni invalidi su noć proveli u šatoru a mi vani, uz vatru. Bilo je hladno ali, ako bude trebalo doći ćemo opet i biti uz njih sve dok se ne ispune zahtjevi koje su iznijeli. Važno je istaći kako ovdje ima i ljudi koji nisu invalidi no, shvatili su o čemu se radi i došli su dati potporu – kazao je Josip Huška. Blaž Skender ističe kako nije valjala ni Sanaderova vlada baš kao što ne valja ni Milanovićeva. - Dosta su branitelji šutjeli i čudi me da već prije nisu reagirali. Nije istina što kaže premijer da se prava nisu smanjivala i da se neće smanjivati. Evo na primjer, ukinuli su opskrbnine i ovaj dečko što se zapalio, to je učinio upravo zbog toga jer je ostao bez tog dodatka od tisuću i nešto kuna i našao se u teškoj situaciji – istakao je Blaž Skender.

branitelji4Gradonačelnik Pakraca Davor Huška također je bio među braniteljima. Ovaj puta je došao kao voditelj Koordinacije 16 udruga proisteklih iz Domovinskog rata s pakračko-lipičkog područja. - Uz sve ono što branitelji navode kao razloge zbog kojih bi ministar Matić trebao dati ostavku, ja želim dodati još nešto: u tri godine, koliko je ministar, nikada nije došao u Pakrac iako smo ga zvali. Jednom je bio u Kusonjama kao gost Bjelovarčana a jednom je u Pakracu bio na poziv Veljka Džakule – kazao je Huška. Inače, Pakračani i Lipičani su se tijekom boravka u Zagrebu susreli i s generalom Mladenom Markačem, njihovim počasnim građaninom, koji je također došao dati potporu braniteljima.