Utorak, 04 Studeni 2014 13:34

Podigli spomenik branitelju Draženu Kufneru

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

MJESNI ODBOR DARANOVCI I OPĆINA BRESTOVAC  -

 DARANOVCI – Mještani sela Daranovci u središtu sela na lijepo uređenom trgu postavili su i spomenik sa spomen pločom svom seljanu, Draženu Kufneru koji je kao hrvatski branitelj dao život za domovinu. – Okupili smo se danas da otkrijemo spomen obilježje pokojnom Draženu Kufneru koji je dao svoj život za državu Hrvatsku u kojoj danas svi živimo. ovo spomen obilježje podignuli su mještani sela Daranovaca uz pomoć općine Brestovac. Nadam se da ćemo zajedno ustrajati na daljem uređenju i održavanju našeg sela - rekao je Karlo Markanjević, predsjednik Mjesnog odbora Daranovci.

IMG 4791- Kada smo se u ovako velikom broju skupili svakako je nešto važno za ovo mjesto, nešto su napravili. Ovo je kruna jednog početka kojim su oni krenuli ove godine, dali puno svoga truda, radnih sati i ostalog, ne samo na podizanju ovog spomen obilježja nego i na kompletnom uređenju naselja. To dokazuje da uz ovu lokalnu upravu imamo i oblik mjesne samouprave, mjesne odbore. ovo je primjer da se dobro može raditi i u mjesnim odborima. Sami su odlučili uzeti stvari u svoje ruke i uz pomoć općine Brestovac napraviti za svoje naselje. Ne čekati da im to netko drugi napravi, a zahvaljujem se i na inicijativi da se na ovaj način odaje i počast našem Draženu Kufneru - istakao je Zdravko Mandić, načelnik općine Brestovac, najavljujući da će svi zajedno nastaviti na poboljšanju uvjeta života u naseljima općine Brestovac.

IMG 4835Na otvorenju spomenika uz mještane, braniteljske udruge, vijećnike Općinskog vijeća nazočio je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. – Čast mi je danas biti sa vama, jer to je veliki dan za vas i čestitam vam što ste odlučili dati još jednu veličinu, još jednu težinu žrtve, ali i herojstva našeg prijatelja i suborca Dražena koji je dao najviše što je mogao kada ga je domovina pozvala. Nije pitao da li hoću ili neću, nego je 90 rekao, ja jesam, hoću opstati i ostati, ne idem nikuda, ovo je moja domovina i zato želim tu domovinu braniti. Kada smo oslobodili ovaj dio Slavonije Dražen nije stao dok cijela domovina nije slobodna. Otišao je dalje, išao bespućima svoje domovine i dao je svoj život u drugom prostoru, braneći hrvatstvo, ljubav i obitelj. danas moramo reći da su postojali vitezovi, heroji koji nisu više s nama – rekao je župan Tomašević, obraćajući se majci pokojno Dražena, - da sigurno on nas danas vidi i ponosan je što je bio i ostao među nama, makar samo sa slovima na tvrdom kamenu kojima mu svi kažemo hvala. Nećeš i nesmiješ biti zaboravljen.

IMG 4842Dražen Kufner rođen je 1970. godine u Daranovcima, po zanimanju zidar, nije bio oženjen, a u Domovinski rat je pristupio dragovoljno kao pripadnik 5. gardijske brigade HV. Poginuo je 15. srpnja 1993. Odlikovan je posmrtno Spomenicom Domovinskog rata, redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana i sa činom časničkog namjesnika.