Četvrtak, 30 Listopad 2014 10:35

Ekonomci organizirali Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POKRET PRIJATELJA LIJEPA NAŠA U EKONOMSKOJ ŠKOLI POŽEGA  -

 POŽEGA – U sklopu redovnih nastavnih aktivnosti uz pomoć Pokreta prijatelja Lijepa naša u Ekonomskoj školi Požega organizirano je obilježavanje Dana Kruha i Dana zahvalnosti za plodove zemlje.

– Motivirali smo učenike, pripremili nekoliko izložbi, kruh u umjetnosti i Kruh u književnosti i pripremili pošalice i narodne pjesme o kruhu. Učenici su kod kuće sa svojim roditeljima pripremili kruh i proizvode od brašna, naši učenici prodavači su to servirali i posluživati. Vjeroučitelj Marko Iličić je sa učenicima napisao prigodnu molitvu za blagoslov. Tako smo uključili sve aktive i učenike u obilježavanje – rekla je Višnja Menđel Troha, prof. koordinator događanja kojoj su pomagali profesori Andrea Bogović i Magdalena Vojak.

 U školskom hodniku vrlo vješto aranžiran je veliki stol na kojemu je izloženo na desetke vrsta kiflica, peciva, blagdanskih kruhova, ali i desetke slatkih delicija od dizanog tijesta, starih autohtonih kolača i drugih slastica.

 - Ovo sve smo pripremili da bi obilježili Dane kruha u našoj školi. Organizirali smo u našem razredu da svatko pripremi nešto, zajedno sa svojim roditeljima. Uglavnom smo pripremali pekarske proizvode, a kod kuće su nam u tome pomagale i bake. Radili smo kiflice, mafine, makovnjače orahnjače, medenjake, pracne. Svi su se radovali lijepom stolu koji smo pripremili, a evo sve se u slast i pojelo - rekla je Ana Kadežabek učenica 2. d razreda.